Agenda

KNVB Besluit: Seizoen 3e divisie wordt uitgespeeld

28 January 2022

KNVB Besluit: Volledige hervatting competities in de A- categorie senioren veldvoetbal

Nu de corona maatregelen het toelaten weer in competitieverband te voetballen heeft de KNVB haar besluit over het vervolg van de competities vandaag (28 januari) bekend gemaakt.

Vanaf het weekend 5/6 februari wordt de competitie in de A-categorie hervat, allereerst met inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft en is besloten de competitie volledig uit te spelen inclusief de nacompetitie. Dit heeft onderstaande consequenties:

· Verplicht uitwijken naar kunstgras ingeval van afgelasting van het hoofdveld.

· Elk team kan vanaf heden maximaal 1x uitstel aanvragen vanwege corona. Een eventueel 2e verzoek wordt afgewogen op basis van impact voor het vervolg van de competitie, maar zal in de meeste gevallen dus niet aan de orde kunnen zijn. Voor de laatste 4 speelronden geldt dat er geen uitstel kan worden aangevraagd.

· 2 midweekse reguliere competitie speelronden:

§ 22-24 maart & 5-7 april.

§ Elke vereniging speelt hierin een uit- en een thuiswedstrijd.

§ We kunnen hier niet/onvoldoende rekening houden met reisafstanden, maar om een buffer op te bouwen naar het einde van de competitie achten we dit noodzakelijk.

· Dubbel programma in het Paasweekend en volledige speelronde op Hemelvaartsdag.

Het nu door de KNVB besloten scenario om de competitie volledig uit te spelen zal een behoorlijke belasting van de betreffende Hercules teams en accommodatie vragen. De speeldagen kalender is nu tot in juni 2022 ingepland. Bovendien vormt het huidige grote aantal Corona besmettingen nog steeds een groot risico voor het verdere verloop van de competities echter voor de KNVB blijft het hoofddoel om de competities uit te spelen inclusief de daar uit voortkomende promotie/ degradatie zodat de teams volgend seizoen weer op het juist niveau in gedeeld kunnen worden.

De nu als eerste geplande wedstrijd voor ons vlaggenschip: Hercules 1 is:

Zondag: 20 februari thuis tegen Quick Den Haag aanvang: 14.00 uur;
Zondag: 27 februari uit tegen Groene Ster aanvang: 14.30 uur

De overige zondagse en midweekse wedstrijden worden binnenkort gepland

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down