Agenda

Hercules verliest van koploper OFC

8 November 2021

In titelkandidaat OFC moest Hercules haar meerdere erkennen. Ervaring, balvastheid en gewoonweg slimmer en meedogenlozer in de duels waren het de Oostzaners die Hercules haar derde nederlaag op rij bezorgden. Na 15 minuten lag de bal achter de debuterende Hercules keeper, Stilanos Damkalis. Het middenveld werd overspeelt en de bal geplaatst over de net instappende Shanon Carmelia, waarna de geboden kans eenvoudig tot een doelpunt werd gepromoveerd, 0-1. Kort daarop wist Tim Pieters na een strakke voorzet van Lars Vermeulen de 1-1 op het scorebord te zetten. Hercules herpakte zich dus van de vroege achterstand maar had het middenveld niet in handen. De hard werkende Nathan Bijl en Steff van Rooijen konden het niet alleen bolwerken mede ook omdat Oussama Lahri de vereiste duelkracht op dit niveau niet kon brengen en onder meer dat gaf OFC de overhand. Het drukte op de Hercules defensie en uit een van die acties speelde Dirk Homoet terug op keeper, Damkalis - daar waar het beter geweest was de bal uit of naar voren te plaatsen – die vervolgens de lastig aangespeelde bal verkeerd raakte en in de schoenen schoof van Niels Butter die met dit buitenkansje wel raad wist, 1-2. Hercules kreeg via Tyrone Fonville nog een levensgrote kans op de gelijkmaker toen hij keeper, Mike Grim omspeelde maar zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Wellicht had het half hoog inschieten van de bal wel tot een goal geleid maar de voortreffelijke sliding van de OFC verdediger mocht er ook zijn.

Hercules bleef op achterstand staan en kort voor rust werd het zelfs door Niels Springer, 1-3 toen hij uit een ingooi notabene volledig vrijstaand voor de goal de bal simpel kon inschieten.

In de rust werd Lahri vervangen door Mike de Beer en werd er wat opportunistischer en feller door Hercules gespeeld. Het leverde de nodige aanvallen en kansen op. Natuurlijk werd ook een enkele kans weggegeven maar de lat en goed keeperswerk van de 18 jarige Stilanos Damkalis voorkwamen een OFC goal. In de 79-ste minuut was het toch raak voor Hercules toen Tyrone Fonville uit de rebound van dichtbij de 2-3 kon aantekenen. Hercules zette een slot offensief in en controleerde met de sterk ingevallen Vincent Muis nu wel het middenveld. Goed verdedigend werk van de OFC defensie en geen greintje geluk aan Hercules zijde zorgde ervoor dat de 3-3 uitbleef.

Overall gezien een nederlaag tegen een beter voetballende OFC ploeg echter toch met een wrange bijsmaak over de makkelijk weggegeven tegengoals. Hopelijk wordt daar door de jonge Hercules ploeg van geleerd, de rug gerecht en met volle overgave de volgende wedstrijd komende zondag uit tegen v.v. Dongen ingegaan.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down