Agenda

Hercules onderuit op bezoek bij Groene Ster

28 February 2022

Hercules kon het op carnaval zondag niet bolwerken tegen een degelijk spelend Groene Ster. De ploeg van trainer René van der Kooij begon uitermate zwak aan de wedstrijd en leed veel bal verlies. Groene Ster zette hoog druk en had na een kwartier spelen de 1-0 op het scorebord gezet via spits, Chefrino Eind. Hercules had tot dat moment slechts een gevaarlijke kopbal uit een spaarzame corner geproduceerd.

Na ongeveer 25 minuten was het uit een diepte pass waarbij de Limburgse verdedigers niet goed stonden dat Tyrone Fonville met een fraaie lob de 1-1 op het score bord zette. Hercules speelde vanaf dat moment beter en kreeg enkele kansen maar kon niet tot scoren komen, 1-1 rust.

Na rust ging Hercules prima van start en een voorsprong hing in de lucht ook al werden de combinaties te ver doorgevoerd. Echter, na ongeveer 10 minuten werd er uitermate zwak verdedigd door de Hercules defensie. Geen druk op de bal rondom de 16 meter en het was Groene Ster speler , Amin Elalij die vrij kon uithalen en keeper, Pepijn Vonk kansloos liet. Hercules was het vanaf dat moment helemaal kwijt en moest de meerdere erkennen in de weliswaar opportunistisch maar direct spelende thuisploeg. Daar waar diverse Hercules spelers niet thuis gaven, uit positie gingen lopen, slap de duels aangingen en het middenveld aan Nathan Bijl en Steff van Rooijen over lieten was het Groene Ster dat met mannelijk voetbal de dienst uit maakte.

Hercules speelde niet als een collectief met passie en strijd zoals de Limburgse opponent dat wel deed. In de derde divisie kun je het nu eenmaal niet permitteren zo te spelen. Een ieder zal zijn taken moeten uitvoeren en zowel achterin als voorin meedogenlozer moeten zijn, eerst dan maak je kans op de 3 punten. Hercules zal zich de komende week moeten herpakken anders kom je op de figuurlijke “glijbaan” op de ranglijst en dat is volstrekt onnodig.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down