Agenda

Hercules in slotfase langs JOS Watergraafsmeer

21 September 2020

Hercules blijft winnen

In elke wedstrijd zijn daar de cruciale momenten . Hercules-Jos Watergraafsmeer kende er twee. In de eerste helft leek Jos-spits Esajas na een wereldcontrole de score te openen, maar daar dacht centrum verdediger van Hercules Mats Grotenbreg anders over want met een wereldsliding voorkwam hij dat Jos-Watergraafsmeer aan de leiding kwam. Dat was van groot belang want het geroutineerde Jos, waar The Nits nog een fraai nummer over hebben gecomponeerd dat ook altijd bij thuiswedstrijden wordt gedraaid, is een linke ploeg. Rustig wachten zij af wat de tegenstander doet om dan met een handige counter of vrije schop toe te slaan.  

Het tweede moment vond ver in de tweede helft plaats waarbij de stand nog steeds 0-0 was, hoewel Hercules duidelijke de bovenliggende partij was. Het gebeurde vlak voor de dug-out van Hercules. Oud-Hercules speler Floris Burgers, lees het aardige interview in het AD van zaterdag 19 september,  maakte met een gele kaart op zak een overtreding. Over de ernst kunnen we twisten maar zijn kaart maatje, normaal de rust zelve, Robbert van Geelen rende de dug-out uit en maakte de nodige misbaar. De scheidsrechter was zo onder de indruk van ‘de Lange’ dat hij Burgers direct zijn tweede gele kaart gaf die daarmee kon vertrekken.  Vanaf dat moment domineerde Hercules echt. Ook al omdat invaller Stef van Rooijen en Tyrone Fonville meer vaart in het spel brachten. En het was uitgerekend Mats Grotenbreg die na een scrimmage Hercules de terechte voorsprong gaf en daardoor ook naar de kapper kan bij kapsalon Mulder en uit eten bij Amis, De Witte Zwaan of Meneer Vink allen in de buurt van Voordorp, want hij was natuurlijk de terechte ‘man of the match’. Enkele minuten later gooide Hercules dankzij een geplaatst schot van Oussama Lahri definitief in het slot.

Een prachtig resultaat van de ploeg die nu met 9 uit 3 en doelsaldo 9 voor en 0 tegen heeft en de hele week gelukzalig naar voetbal.nl kan kijken en genieten van de koppositie. Volgende week wacht Dongen en dat blijkt voor Hercules altijd een lastige tegenstander, maar Robbert van Geelen is er ook dan bij. De tegenstander is gewaarschuwd.

Mats Grotenbreg uitgeroepen tot Man of the Match, op de foto samen met de gastvrouwen Gea Engelbart (L) en Marianne van Geelen (R)
Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down