Agenda

Hercules dendert over UNA heen

20 September 2021

Vanaf het beginsignaal zette Hercules opponent v.v. UNA vast op eigen helft. De door trainer Harrie Gommans bedachte tactiek viel volledig in het water door een veel beter spelend Hercules. Na ca. twintig minuten was de UNA verdediging zo in de war dat zij de bal zo maar inleverde bij Steff van Rooijen die direct Rogier Benschop aanspeelde en wiens voorzet kinderlijk eenvoudig door Tyrone Fonville tot de 1-0 score werd gepromoveerd. De Brabanders protesteerden dat het buitenspel was echter Fonville was keurig achter de bal gebleven waardoor er geen sprake van buitenspel kon zijn.

UNA dat met een versterkt middenveld aantrad kon aanvallend geen potten breken, het was Hercules dat de dienst uit maakte en de nodige kansen wist te creëren. Het is dat de jonge Lars Vermeulen het vizier nog niet geheel scherp hadden er voor rust al meer goals voor de thuisclub te noteren geweest. Even, kort voor rust had UNA enkele aanvallen waarbij uit een scrimmage een goal gescoord had kunnen worden echter de degelijke Hercules defensie, met een uitblinkende Bjorn van Gorkom, gaf geen krimp, rust: 1-0.

Na rust had aanvankelijk UNA iets meer balbezit maar kwam tot geen enkele gevaarlijke aanval. Hercules nam vrij snel het initiatief weer over en het was in de 55-ste minuut Lars Vermeulen die zijn vrije trap miraculeus voorbij de verbouwereerde UNA keeper, Dierix schoot, 2-0. UNA had kort daarna een korte oprispring die tot de aansluitingstreffer van Yoeri Sijbers leidde. De invaller kopte uit een spaarzame UNA corner de 2-1 binnen. Hercules ging vol vertrouwen onverstoord door met het opzetten van aanvallen en het in de 68- ste minuut Tyrone Fonville die een steekpass van Steff van Rooijen vakkundig afrondde, 3-1. De al beperkte weerstand van UNA kreeg een knauw en de winst werd definitief vastgelegd na een goede combinatie tussen Tim Pieters en Vincent Tel, de laatste schoot hard de 4-1 binnen.

Mooie winst partij voor de thuisclub dat zich nu kan opmaken voor het belangrijke TOTO KNVB Bekerduel met het stugge ACV. De uit Assen afkomstige ploeg van trainer , Fred de Boer staat op een gedeelde eerste plaats in de zaterdag 3e Divisie na een uitstekende competitiestart. Het Bekerduel begint woensdagavond om 20.00 uur op Sportpark Voordorp in Utrecht.

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down