Agenda

Hercules de ongelukkigste in loterijwedstrijd tegen Quick

21 February 2022

Omdat door de enorme regenval het Hoofdveld onbespeelbaar was en de KNVB voor de rest van het seizoen vanwege het overvolle competitieprogramma een verplichte uitwijk naar kunstgras heeft ingesteld, speelde Hercules gisteren tegen Quick Den Haag op kunstgrasveld 2.

Regen en een enorme straffe - tijdens de wedstrijd verder aantrekkende – wind leverde een kolderieke wedstrijd op. Hercules startte met de wind in de rug voortvarend , had ook het betere van het spel maar vergat de nodige kansen om te zetten in doelpunten. Toch kwam de ploeg van trainer René van der Kooij via een perfecte kopbal van Nathan Bijl op een 1-0 voorsprong. Lang kon Hercules niet van de voorsprong genieten want uit één van de spaarzame Quick counters kon de 1-1 aangetekend worden toen centrale verdediger, Niek Hoogveld op het natte en glad geworden kunstgras uitgleed en de bal half verspeelde. Ook de poging tot “reparatie” door Mitchell Zwart mislukte en de 1-1 was een feit.

In de tweede helft was geen sprake meer van kwalitatief goed voetbal wat door de weersomstandigheden ook eigenlijk nauwelijks mogelijk was. Hercules speelde ook te veel de lange bal tegen de wind in en Quick kon eenvoudig verdedigen. Toen in de 67-ste minuut een overtreding op één de Hercules spelers niet bestraft werd knalde een van de Quick verdedigers zomaar de bal naar voren en liet een forse windvlaag de iets te ver voor zijn doel staande keeper, Pepijn Vonk het na kijken. De inschattingsfout van de jonge keeper leverde prompt de 1-2 voorsprong voor Quick op. Een onverdiende voorsprong maar daar maalde bij Quick natuurlijk niemand om.

De Haagse ploeg beperkte zich de gehele middag tot het ontregelen van het Hercules spel met kleine en grotere overtredingen. De arbiter van dienst deed er nog een schepje bovenop door twee fluit stijlen te hanteren. Bij overtredingen van Quick werd zgn. de “lekker doorspelen” stijl a la Nijhuis gehanteerd of als er dan toch gefloten werd kwam er hooguit een verbaal standje. Bij identieke situaties van de zijde van Hercules werd direct afgefloten, natuurlijk frustratie veroorzakend hetgeen tot uitdrukking kwam in 6 (!) gele kaarten voor Hercules spelers tegen 1 gele kaart voor een Quick speler. Absurd.

Desalniettemin heeft Hercules de uiteindelijke 1-3 nederlaag aan zichzelf te wijten. Als je de kansen niet benut, je door arbitrale beslissingen en gepraat van de tegenstander uit het spel laat halen wordt het een moeilijke wedstrijd. Kortom, aan de mentale weerbaarheid zal echt gewerkt moeten worden. Voetbal kwaliteiten heeft de ploeg voldoende maar op divisie niveau komt er meer bij kijken om wedstrijden te winnen. Er resten nog 20 competitiewedstrijden om tot een betere meer aansprekende positie op de ranglijst te komen. Te beginnen zondag uit bij Groene Ster.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down