Agenda

Wisselend succes in eerste competitieweekend

7 juli 2021

Het Cricketseizoen is eindelijk van start! In het eerste, door bowlers gedomineerde, weekend wist het eerste ruim te winnen van Quick 1888, het tweede en de zam'is verloren hun wedstrijden dan weer ruim.

Ons vlaggenschip (foto) trad aan tegen Quick 1888 (Nijmegen), en koos na een gewonnen toss, denkend aan de voorspelde regen later op de dag, te gaan fielden. Door sterk en zuinig bowlen van al onze bowlers, en in het bijzonder Man of the Match Tyrone Peters (5-29/8), kwamen de Nijmegenaren niet verder dan 112 all out.

Na een korte (ivm de voorspelde regen), door onze pachter goed verzorgde lunch begon Hercules aan de tweede inning. Een snelle 27 van Muneeb Mubashir bracht samen met Qamar Qazi (29) de score voor het eerste wicket op 41. Captain Saqib Sultan (33*) trok die lijn door. Het werd nog even spannend omdat het tijdens de 16e over begon te druppen, en er voor een resultaat minimaal 20 overs gespeeld moeten worden. Gelukkig kon er doorgespeeld worden en werden de benodigde 113 runs in de 23ste over gemaakt. De eerste punten zijn binnen!

Het tweede had helaas minder succes. Omdat door de afdeling voetbal wij dit seizoen slechts een veld beschikbaar hebben. Moest ons tweede voor een thuiswedstrijd uitwijken naar "de andere club". Hercules werd na een verloren toss in gestuurd, maar kreeg weinig vat op de bowlerij. Alleen Vinayak Hedge (52*/73) wist een mooie score achter zijn naam te kregen. Hercules ging 128 All out na ruim 27 overs. Na door regen de wedstrijd te hebben ingekord, bleek voor de andere club een target van 80 geen probleem. Dit werd voor verlies van twee wickets snel gemaakt, waardoor Hercules met lege handen naar huis moest.

Het zami's team, waar gezelligheid belangrijker is dan winnen, kreeg slechts 93 runs op het bord tegen Concordia (Delft). Ook dit totaal werd voor verlies van slechts twee wickets (beide genomen door Joost Helberg) gemaakt door de tegenstander. Ook de derde innings dolf Hercules het onderspit: de studenten van de TU bleken een niet alleen de bal goed te kunnen slaan...

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down