Agenda

Ook Hercules' tweede elftal rechtstreeks door naar kampioenschapsfinale

22 augustus 2022

Vorige week was het al direct raak voor het vlaggenschip. Deze week herhaalde het tweede het kunstje door Sparta eenvoudig langs de kant te zetten. De finales zijn op komst!

Als winnaar van poule 3C trad Hercules 2 zondag aan tegen de nummer twee van poule 3D: Sparta (Capelle a/d IJssel). Aan de statistieken te zien leek dit een tegenstander met een uitstekende batting line-up. De bezoekers mochten van Hercules meteen laten zien hoe ze het er aan het bat af brachten tegen de bowlers van Hercules.

Sparta begon sterk aan hun innings, wist regelmatig de boundary te vinden en gaf weinig kansen weg. Halverwege, na twintig overs, had Sparta er 103 op het bord voor het verlies van slechts twee wickets. Zo leek het op weg naar een dikke 200. Maar niets was minder waar. Een sterke comeback van de Herculaanse bowlers bracht de runrate terug onder de vijf en nog beter vielen er geregeld wickets. Uitstekend fielden bracht ook nog eens drie run outs. Waarmee de teller voor Sparta bleef steken op 165 a.o.

Het openingspaar van Hercules rook bloed met het enigszins lage target. Met een 58 stance in 11 overs was Hercules verzekerd van een uitstekende start. Vanaf dit platform bouwden Muzamal Jamel (57) en Masood Malik (63*) verder met een 101 partnership. Jamel ging nog uit op 158, maar dit mocht de pret niet drukken: 3 ballen later was het gedaan en kan Hercules zich gaan opmaken voor de grande finales.

Het eerste elftal speelt haar grande finale op 28 augustus. Het tweede is aan de beurt op 4 september. Beide finales worden gespeeld op Hercules.


Ook op zaterdag ging Hercules er met de winst vandoor. Op VRA speelde het zami team een T20 toernooi tegen Rood & Wit (Haarlem), Hilversum en gastheer VRA. In de eerste wedstrijd, kreeg de top order van Hercules weinig vat op de bowlers van Rood & Wit. Alleen Maarten Zwinkels kwam met 31 tot een respectabel totaal. Na twaalf overs stonden er slecht 71 runs op het bord voor het verlies van 5 wickets. Maar de lage middle order batsmen Adi Mohan (24*) en Bouke Jansen (25*) beten zich vast in de bowlerij. Na twintig overs liepen ze samen het veld af op een totaal van 132.

Rood & Wit bleek te beschikken over sterke batsmen die gemakkelijk de boundaries wisten te raken. Het leek alsof Rood & Wit de wedstrijd gemakkelijk binnen ging halen. Alleen bleef Rood & Wit boundaries proberen te slaan en met dit risicovolle spel gaven de batslieden hun wicket weg. Toch bleef Rood & Wit boven de benodigde runrate. Het was uiteindelijk de bowler van het toernooi Shan Tanveer die de doorslag gaf: hij liep met 4 wickets het veld af. Rood & Wit a.o. voor 116.

Met de winst op Rood & Wit verplaatste Hercules zich naar het eerste veld van VRA (helaas werd er niet op het graswicket gespeeld) om de finale te spelen tegen de Hilversumsche. Ook Hilversum had uitstekende boundary hitters. Maar ook hier bleken wickets cruciaal. De wickets vielen geregeld. Tanveer nam er nog eens 2 om te eindigen op 6 wickets in het toernooi. In de twintigste over en een totaal van 103 viel het tiende en laatste wicket.

In de tweede innings kwamen de runs sneller, en wickets langzamer. Maarten Zwinkels maakte er 50 bij. Gesteund door Jasper Helberg (34*) passeerde Hercules in de veertiende over het totaal van Hilversum en dus was de toernooiwinst een feit.

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down