Agenda

Hercules rechtstreeks geplaatst voor kampioenschapsfinale

15 augustus 2022

Zondag 14 augustus plaatste het vlaggenschip van Hercules zich rechtstreeks voor de grande finale op 28 augustus. De winnaar van deze wedstrijd mag zich kronen tot kampioen van de overgangsklasse. Ook het tweede elftal van Hercules heeft de beste papieren voor voor het kampioenschap van de derde klasse.

Al in de groepsfase stond er geen maat op het eerste team van Hercules. Pas in de op een na laatste speelronde, toen de eerste plaats al veilig was gesteld, werd het eerste verlies geïncasseerd. Fier bovenaan had Hercules zich hiermee geplaatst voor de Play-Offs: volgens een crickets ingewikkeld systeem wordt na de groepsfase nog gespeeld voor het kampioenschap.

Zondag trad Hercules aan tegen Rood & Wit (Haarlem). De winnaar plaatst zich direct voor de finale, de verliezer krijgt nog een tweede kans in een tussenronde. Met een gewonnen toss op zak dook Hercules het veld in. Accuraat bowlen van het openingspaar Sander Helberg (2-11/6) en Iftikar Ahmad (3-22/8) zorgde snel voor de eerste twee wickets. Rood en Wit probeerde zich wat te herstellen, maar door gedisciplineerd en zuinig bowlen vielen er geregeld wickets. Het totaal bleef uiteindelijk steken op slechts 118.

De 118 van Rood en Wit bleek een eenvoudige prooi voor de batsman van Hercules. Na zich de eerste paar overs geduldig te hebben ingespeeld, sloeg Qamar Qazi (26) een aantal rake klappen het veld uit. Toen hij uitging, volgden Saqib Sultan (30*) en Masood Malik (42*) de gezette toon. Na ruim 19 overs was het snel gebeurd en was de winst een feit.

Hiermee heeft Hercules zich rechtstreeks geplaatst voor de grande finale op 28 augustus. De finale zal gespeeld worden op Hercules. De tegenstander komt uit de wedstrijd Rood en Wit vs ACC.


Ook ons tweede elftal doet nog volop mee om de knikkers. Met de winst op de Hilversumsche zaterdag verzekerde Hercules zich van de bovenste plek in de poule. Zondag 21 augustus speelt het tweede hun eerste Play-Off voor plaatsing in de finale.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down