Agenda

Clean sweep voor Hercules in ronde 5

5 augustus 2021

In de 5de competitieronde wisten alle teams van Hercules hun tegenstanders op overtuigende wijze te verslaan. De Zami's trapten op zaterdag af met winst uit op VCC (Voorburg), het eerste bleef bij de les in Den Helder en het tweede zette thuis Quick Nijmegen aan de kant.

Na drie thuiswedstrijden en een vrij weekend gingen de Zami's onderweg naar hun eerste, en meteen maar ook laatste, uitwedstrijd van dit seizoen. Door de regen 's ochtends kon er niet op het graswicket gespeeld worden en werd uitgeweken naar het volledige kunstgras van het derde veld op VCC. Een zoekgeraakte sleutel en een korte regenbui zorgden voor een iets latere start. Het veld in gestuurd, bleken de bowlers van Hercules zeer zuinig. Ballen rolden op het nog natte en dus trage kunstgras zelden het veld uit. Man of the Match Ankur Yadav (1-1-15/7) liep na 35 overs en een totaal van 144 op het bord met de mooiste cijfers het veld af voor de lunch. Na een smakelijke soep bij de lunch begon Hercules aan de chase. Met drie snelle wickets (30/3) zag het er in het begin van de tweede inning moeizaam uit, maar een solide partnership tussen Adi Mohan (14) en Jasper Helberg (50) bracht Hercules terug in de wedstrijd. Mohan werd op een score van 75 afgelost door Sander Helberg (37) en de gebroeders brachten het totaal verder naar 143. Beide Helbergen gingen op deze score nog uit in een poging de pot glorieus binnen te tikken. Waarna de pot met het verlies van 6 wickets gewonnen werd.

Het eerste moest vroeg uit de veren om af te reizen naar de momenteel meest noordelijk gelegen cricketclub in Nederland: cc Den Helder. Eenmaal aangekomen bleek ook hier de sleutel van de kleedkamers nog niet aanwezig te zijn. Bovendien bestond het outfield uit een lange natte, en dus weer trage, grasmat. Het leek een herhaling van de Zami's... Hercules begon aan het bat en kwam met 25/2 onder druk te staan. Maar vervolgens zette Man of the Match Muneeb Mubashir (102) en Qamar Qazi (30) samen ruim 130 runs op het bord. In de resterende overs bracht de middle order van Hercules het totaal naar 209. Terwijl in de rest van het land wedstrijden door onweersbuien ingekort moesten worden, werd het in Den Helder alsmaar warmer en zonniger. De truien van de eerste inning konden voor de tweede wel weer uit. In de tweede inning wisten de batsmen van de tegenstander aardig wat ballen het veld uit te slaan. Maar het risicovolle spel bracht ook kansen. Wicket na wicket viel: in de 30ste over op een totaal van 149 viel het tiende en laatste wicket. Jaswinder Singh had met 4 wickets de meeste slachtoffers. Het eerste blijft ongeslagen bovenaan.

Het tweede heeft lang moeten wachten op de eerste punten voor de rangschikking. Tegen Quick Nijmegen was het dan alsnog raak. In de door regen tot 30 overs ingekorte wedstrijd kwamen de bezoekers tot een totaal van 146. Man of the Match en Captain Sudhir Lavania maakte het 3-0-27/8 de meeste indruk. In de tweede inning hielden de batsmen van Hercules ondanks het regelmatig verlies van een wicket het hoofd koel. Met een gezamenlijke inspanning werd in de 27ste over de winnende run gemaakt.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down