Agenda

Badminton in tijden van Corona

12 juli 2022

Hoe heeft de afdeling Badminton dit Corona-jaar doorgebracht?

Vanaf 14 maart helaas geen trainingen en vrijspelen meer voor jeugd en senioren. Geen voorjaarscompetitie en clubkampioenschappen meer. Geen jaarlijks eindfeest, maar wel een Zoom-borrel met voor Emmy en Jarno de 1e prijs voor beste outfit. Leuk maar wel een beetje behelpen met je pilsjes voor je scherm.

Dan maar naar buiten toen dat mocht. Tja, dat wordt dan een soort campingbadminton zou je denken. Nou, dat viel mee : er bestaat sinds een paar jaar Air-badminton met netten en speciale shuttles, die minder windgevoelig zijn. En al langer is er Speed-badminton, zonder netten, met 2 vakken die je moet verdedigen. Shuttle in je veld op de grond : punt voor de tegenstander(s). De shuttles zijn snel en nog minder windgevoelig dan bij Air-badminton.

Wel is het jammer dat het in Nederland toch gauw wat veel waait. Dus veel shuttles rapen!

20 mei hebben we voor de jeugd een Air- en Speed-badmintonmiddag op veld 7 georganiseerd. Met training van onze trainer Balder Massing. Was een succes.

In juni hebben we nog 3 woensdagavonden gehad voor de senioren, ook Air en Speed. Dan merk je wel dat het in de zaal toch minder waait en zeker droger is! Maar buiten spelen heeft ook wel wat en bewegen was hard nodig.

Op 11 juli kregen we een officiële Airbadminton Clinic van Badminton Nederland voor de jeugd en senioren gepresenteerd. Dan zie je hoe het echt moet. En daarna zelf aan de slag.

Vanaf 1 juli konden we gelukkig weer in de zaal terecht met regels als reserveren, afstand en handgelgebruik. 18 oktober werden de regels weer aangescherpt: alleen nog single spelen.

Verder hebben we nog een uitgestelde afdelings-ALV in september gehad en in december een online- Pubquiz van de afdeling.

En ja hoor daar ging de zaal weer dicht vanaf 18 december tot…?

Iedereen kijkt erg uit naar het moment dat er weer gepeeld kan worden. Natuurlijk voor het sporten, maar eigenlijk nog meer om elkaar eindelijk weer te ontmoeten en een drankje te doen op terras en/of in het paviljoen.

Hou vol allemaal!

Marchinus Hofkamp

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down