Agenda

Zonnige middag voor Zaterdag 1. Veilige haven in zicht, periode nog mogelijk

8 mei 2022

Het had iets vertrouwds, zaterdag jl. in Leidsche Rijn. Voetballen op een mooi sportpark, op een wat apart gelegen kunstgrasveld met weinig echte sfeer maar met een klein aantal diehard supporters. Ook het verloop van de wedstrijd tegen DESTO kende wat overeenkomsten met de eerdere ontmoeting van nog maar een aantal weken geleden. Net als toen was het een echte clash tussen twee teams die er vol voor wilden gaan waarbij uiteindelijk Hercules (terecht) aan het langste eind trok, daarbij zeker geholpen door de thuisploeg die vlak vóór rust zichzelf decimeerde tot een tiental. Omdat Hercules dubbel profiteerde door meteen ook op voorsprong te komen, werd het vervolg voor de bezoekers een stuk makkelijker en slaagden ze erin ook de tweede helft naar hun hand te zetten en drie fijne punten mee naar Voordorp te nemen. Waarmee de marge naar de ploegen onder ons intact blijft of zelfs gegroeid is en we tevens nog mee blijven doen voor de derde en laatste periode. Kortom: een prima middag!

Vanaf de aftrap werd er flink gestreden van beide kanten in een poging meteen een stempel te drukken. De eerste minuten waren misschien iets meer voor DESTO maar al redelijk snel kwam er meer evenwicht en werd Hercules sterker en gevaarlijker. Dat leidde bijvoorbeeld tot een afgekeurd doelpunt van Mike (buitenspel) en tot een levensgrote kans voor Gerrit die de keeper net niet wist te verschalken. Ook van DESTO-kant werd er wel degelijk gevaar gesticht met wat mogelijkheden voor hen tot gevolg. Niet meteen doelrijpe kansen maar reden genoeg om attent te blijven.

Na een kleine 40 minuten kwam echter het echte kantelpunt. Luuk kreeg een vrij veld richting de keeper en kon slechts gestuit worden met een overtreding. De prima leidende scheidsrechter aarzelde geen moment en trok rood vanwege 'doorgebroken speler'. De straf voor DESTO werd nog groter omdat Mike de toegekende vrije trap prima langs de muur in de benedenhoek deponeerde. Dus 0-1 en verder tegen 10 man. De tijd tot de rust werd uitgespeeld zonder dat er nog veel gebeurde.

Snel in het tweede bedrijf lukte het Hercules om de marge te vergroten. Eerst lukte het Luuk net niet om een vrije trap een vervolg te geven, vervolgens schoot Bart net naast maar in derde instantie was het wel raak. Rob rommelt zich op zijn eigen specifiek wijze langs zijn opponent en hij vindt Luuk. Die schiet en ziet dat de bal via een merkwaardige carambolage over de keeper het doel in verdwijnt. Een beetje een mazzelgoal, maar wat geeft het?

Het echte vuur werd daarmee wel uit de wedstrijd gehaald. Niet dat DESTO het niet bleef proberen maar het overwicht van Hercules was groot genoeg om hen op afstand te houden. Wel zag je de frustratie aan de kant van DESTO toenemen, met name hun nummers 7 en 10 lieten zich bepaald niet onbetuigd (zowel in daden als in woorden begreep ik na de wedstrijd. Ik ga hier niet herhalen wat ze zich allemaal verbaal veroorloofden).

Inmiddels waren Jordey en Nabor binnen de lijnen gekomen voor Jules en Gerrit en even later maakte ook Mitch zijn rentree (terug van een blessure) door Rob af te lossen. Hij liet meteen zien dat hij een sterk aanspeelpunt is want hij kon slechts tegengehouden worden via een vrije trap wegens vasthouden. Broer Mike liet nogmaals zien dat dit soort kansen aan hem besteed zijn de laatste weken want hij kegelde de bal hard en zuiver binnen voor de 0-3.

Luuk tekende bijna voor de vierde van de middag (gepakt door de keeper). Zijn laatste bijdrage want hij werd vervangen door Mickey. Nummer 7 incasseerde geel (wederom terecht), Mike was nogmaals gevaarlijk, Mitch liet de bal net te ver doorschieten. Lhasse kon het niet laten om zijn gewisselde opponent (nr 7) nog wat toe te wensen bij zijn vertrek. De scheids kon dit niet echt waarderen en slingerde hem op de bon. Typisch gevalletje van zelf betalen maar vooral niet handig!

Olaf moest nog een keertje alle zeilen bijzetten om zijn clean-sheet te redden en Lhasse bood Mitch een kans die op te paal eindigde. De laatste wapenfeiten.

Met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. Nu is er de hoop en de verwachting dat we deze prima prestatie door kunnen zetten naar de volgende potjes. Daarvan zijn er de komende week zelfs twee: dinsdag thuis tegen Lopik, zaterdag uit naar Focus. Belangrijk om ook daar resultaten te halen want het is en blijft spannend op twee fronten in deze boeiende competitie die elke keer weer verrassende uitslagen te zien geeft.

Dat u welkom bent, dinsdag om 20.00u op veld twee, zal geen nieuws zijn.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down