Agenda

Zaterdag1: Het venijn zat in de staart

15 mei 2022

Tsja, als je nu zelfs slechte wedstrijden ook nog gaat winnen,......!

Want laten we eerlijk zijn: het was niet best wat er op de hete kunstgrasmat in Culemborg te zien was afgelopen zaterdag. Van beide kanten niet overigens. Slordig, onrustig, ongeconcentreerd, gehaast en wat al niet. Natuurlijk had het al voor rust beslist kunnen (en moeten) zijn. Maar als dat niet gebeurt, kun je wachten op de tegentreffer. Die kwam en dus was het alle hens aan dek. Dat de stand dan in de laatste minuten nog kantelt door twee fraaie doelpunten is knap en getuigt van wilskracht. Maar je moet dan ook toegeven dat er een forse dosis geluk bij komt kijken. Al was het maar omdat je de (uitstekend fluitende) scheidsrechter niet tegen je hebt en hij houdt van een mannelijk potje voetbal. Hoe dan ook, Hercules stapte met een 1-2 overwinning van het veld en blijft volop in de race voor periode 3. Naar de onderkant zijn we nu definitief veilig. Dat is alvast een geruststellende constatering.

Zoals gezegd, het was warm. En dus ook taai en stroperig. Hercules was vanaf het begin sterker en meer aan de bal. Dat leidde meerdere keren tot dreiging en gevaar maar doorbijten zat er niet in. De kansen en mogelijkheden die er kwamen, stierven in schoonheid, waren net niet krachtig genoeg of strandden op de keeper, die zijn doel prima schoon hield. Daar kon ook de bijsturing van Maykel in de drinkpauze weinig aan veranderen. Maar frustrerend was het wel. Gelukkig kon ook Focus er niet heel veel gevaar tegenover zetten en kon de defensie alles onschadelijk maken. Al met al een eerste helft die niet heel lang in het geheugen zal blijven hangen.

Na de pauze traden Insa en Mickey aan voor Wouter en Gerrit. En was er meteen weer gevaar voor het Focusdoel. Toch viel de treffer aan de andere kant toen een vrije trap doorgekopt werd en er een vrije kans ontstond. Die was goed besteed aan Focus en ze scoorden gretig de 1- 0. Beetje tegen de verhouding in maar hij telde wel!

Dat wilden de bezoekers niet op zich laten zitten en dus werd de druk nog maar eens verhoogd. Zonder concreet resultaat vooralsnog maar je voelde al wel dat de strijd nog niet gestreden was. Twee verse krachten kwamen (Nabor en Rob voor Mitch en Bart) om nog verder vooruit te gaan spelen. Ook nu een drinkpauze met nog wat laatste aanwijzingen. Maar uiteindelijk was het belangrijkste moment misschien wel dat de aanvoerder van Focus, die soeverein stond te verdedigen, naar de kant moest. Want daardoor ontstond er nog meer ruimte en dus gevaar. Het was de hardwerkende Nabor die de doorbraak inleidde. Hij veroverde zelf en stuurde Mike de diepte in. Die aarzelde niet en schoot de gelijkmaker prima binnen. Met nog een minuut of tien op de klok, moest er nog meer te halen zijn. Dat bleek want een minuut of vijf later was het Maties die Mike een vrij veld gaf (nu vanaf links). Die kogelde de bal hard en fraai in de bovenhoek en liet de keeper volstrekt kansloos.

Zaak om de tijd rustig vol te maken en het koppie erbij te houden. Dat lukte, Focus kon niet echt meer iets terug doen. Dus konden de punten alsnog mee naar Utrecht. Een narrow escape!. Wel verdiend, maar moeizaam tot stand gekomen.

Nog drie potjes te gaan, op naar volgende week. Dan wacht Brederodes thuis. Momenteel de grootste concurrent voor periode 3. Een topper dus! En met de ervaring van de heenwedstrijd is het zo goed als zeker dat het een zware klus zal worden. Komt dat zien. Aftrap om 15.00u op veld 2.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down