Agenda

Zaterdag 1 wint ook de midweekse derby tegen Desto

17 maart 2022

Na de (gewonnen) derby’s tegen Voorwaarts en DVSU stond er op de inhaalavond weer een (midweekse) derby op het programma. En wat voor één: Hercules-Desto! Bij afwezigheid van diverse spelers, die om diverse redenen (werk, Champions League, Corona, etc.) niet mee konden doen, hadden de trainers Maykel Tak en Michael de Greef toch weer een goed team op de been gebracht.


Zaterdag 1 begon zeer voortvarend en zette Desto stevig onder druk. Na wat kleine doelpogingen was het Wouter Kenemans die Rob op links wegstuurde. Rob maakte dat op zijn Robs af: onnavolgbaar en met links.  Diverse stevige kansen waren vervolgens niet aan onze Zaterdag 1 besteed, waardoor de ruststand slechts 1-0 was.


In de rust paste Maykel Tak twee wissels toe. Max en Luciandro vervingen de moegestreden Wouter en Gerrit. Deze verrijkingen uit Hercules O21 waren direct zichtbaar aanwezig en dartelden in het team of ze er al jaren in speelden. Ook nu weer echte grote kansen voor Zaterdag 1. Helaas gingen ze er niet in.
Desto creëerde wat kleine kansjes en kreeg ook nog een penalty na een ongelukkige handsbal van Insa. Gelukkig werd deze gemist. Insa (gehavend aan deze wedstrijd begonnen) werd vervangen door opnieuw een speler uit O21 (Joel). Hij was direct nadrukkelijk aanwezig met slimme (cross) ballen en stevige slidings.
Als een duvel uit een doosje was het toch Desto dat de (onverdiende) gelijkmaker maakte uit een strafschop, die erg makkelijk werd gegeven: 1-1


Hercules raakte niet van streek en bleef onverstoord aanvallen. Na een onsportieve overtreding op één van onze spelers kreeg een Desto speler rood. Met 11 tegen 10 bleef het toch spannend, maar uiteindelijk kwam er gerechtigheid en maakte onze pijlsnelle aanvaller Luciandro de dik verdiende 2-1.
Met nog een paar minuten te spelen gaf Zaterdag 1 niets meer weg. 


Einduitslag: 2-1 en daardoor klom Zaterdag 1 naar de 5e plaats en pakte de leiding in de 2e periode. 
De Man of the Match prijzen konden helaas niet door onze balsponsor Berrie Jacobs (verhinderd wegens werk) uitgereikt worden. De honneurs werden waargenomen door onze teamleider Frank, die het zwaar had om te bepalen wie de Man of the Match moest worden. Uiteindelijk werd Cas met volle tevredenheid van de staf uitgeroepen tot Man of the Match.

Met dank aan Mark Maas die dit keer bovenstaand verslag verzorgde (omdat er een deadline gehaald moest worden).

Komende zaterdag vervolgen we de reeks Utrechtse clashes, thuis tegen Odysseus. Een stug ploegje waar je zeker niet gemakkelijk van kunt winnen. Maar waartegen we ook nog wat goed te maken hebben gezien het verloop van de heenwedstrijd. Wat zou moeten kunnen, gezien de flow waar de ploeg nu in zit. Een goede reden om te komen kijken. Aftrap om 15.00u op Veld 2

Frank van den Heuvel

PS: De verkiezing van MotM was niet alleen 'mijn' keuze maar is tot stand gekomen in overleg met Maykel en Guus. En de keuze was vooral moeilijk omdat er meerdere kandidaten waren (eigenlijk speelde iedereen goed, maar Max, Luciandro, Rob en Maties waren zeker goede alternatieven geweest). Wat een weelde!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down