Agenda

Zaterdag 1 verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

15 oktober 2021

Als je alleen naar de uitslag kijkt (1-4), zou je kunnen denken dat Benschop een makkelijke avond heeft gehad afgelopen dinsdagavond. Maar als je de wedstrijd zelf hebt hebt gezien, kun je ook zeggen dat Hercules grote delen ervan minimaal gelijkwaardig was aan de bezoekers die uitkomen in de tweede klasse. Natuurlijk hebben die meer ervaring en weten ze net iets gehaaider hoe het spelletje gespeeld wordt. En de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat Hercules te weinig gevaar voor het vijandige doel kon stichten. Maar toch, als de scheids de penalty, waaruit de derde goal valt, niet geeft (en dat was volgens mij een zeker zo terechte beslissing geweest), had ik nog moeten zien wie er als winnaar uit de strijd was gekomen. Nu viel vrijwel meteen erna ook nog een vierde tegentreffer die de winnaar definitief bepaalde.

Mooi was wel dat Hercules toch nog tot het einde bleef strijden o.a. met goede invalbeurten van Pim op het middenveld en de van een blessure terugkerende Rob in de aanval. Een soort van eretreffer was eigenlijk dik verdiend geweest. Die had goed gepast bij de prachtige vrije trap uit de eerste helft die door Maties feilloos binnengeschoten werd, waarmee hij de ploegen op dat moment weer op gelijke hoogte bracht.

Hoe dan ook, het bekeravontuur zit erop voor dit seizoen. Er is nog veel te verbeteren aan het spel maar er waren toch ook weer aanknopingspunten te zien. Al met al, voldoende reden om de confrontatie met Focus van zaterdag met redelijk vertrouwen tegemoet te zien. Dat zal ook nodig zijn, want er moeten nu wel punten gehaald gaan worden.

We trappen af om 15.00u op ons vertrouwde veld 2. Het zou leuk zijn als er flink wat Herculanen ter ondersteuning aanwezig zijn, om de boys een duwtje in de rug te geven. U bent meer dan welkom!

Frank van den Heuvel (die voor de gelegenheid weer eens als grensrechter mocht aantreden, vandaar een wat summier verslag)

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down