Agenda

Twee nieuwe vertrouwenspersonen binnen USV Hercules

20 september 2020

Sporten binnen een veilige omgeving moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. USV Hercules streeft naar een veilige, sociale en respectvolle sportomgeving. Grensoverschrijdend gedrag hoort daar niet bij. Als het misgaat, kan je bij USV Hercules terecht bij de vertrouwenspersonen. Ilse Swank is al enige jaren vertrouwenspersoon. Doordat de 2e vertrouwenspersoon is weggegaan, zijn nieuwe vertrouwenspersonen gezocht. Jan Schakelaar en Annette Douwes Dekker gaan Ilse versterken.

De vertrouwenspersonen zijn er voor iedereen, niet alleen voor alle sporters binnen USV Hercules, maar ook voor ouders, supporters, bezoekers en andere belangstellenden van USV Hercules.

Als je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie of geweld, maar ook andere onderwerpen, blijf er dan niet mee rondlopen maar spreek je uit! Het liefst tegen de persoon die het ongewenste gedrag laat zien. Helpt dat niet of durf je dit niet, dan kun je terecht bij een van de vertrouwenspersonen. Dat kan ook anoniem. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste weg om het ongewenste gedrag aan te pakken.

Even voorstellen

Om een idee te hebben met wie je te maken krijgt als je contact opneemt met een van de vertrouwenspersonen van USV Hercules, stellen we ze even kort aan je voor:

Ilse Swank

Ilse is ongeveer 15 jaar lid van USV Hercules bij de afdeling tennis. Toen haar zoon op tennis ging, heeft zij een aantal jaren in de jeugdcommissie gezeten. Ilse is vaak te vinden langs en op de baan. Ze heeft tenniskampen georganiseerd voor de jeugd, samen met wat oudere jeugdleden en Frank de trainer. Ook is ze voetbalcoach en trainer geweest bij Sporting ‘70 en was ze voor 2 van haar kinderen hockeycoach op Voordaan. Ilse werkt als leerkracht op een montessorischool en is 11 jaar schoolmaatschappelijk werker geweest bij de SEZO. Door haar lange ervaring met het werken met kinderen, weet Ilse als geen ander het moeilijke gesprek te voeren dat soms nodig is bij gevoelige zaken.

Annette Douwes Dekker

Annette tennist al bijna 20 jaar op USV Hercules. Van oorsprong is zij een handbalster, waar zij ruim 25 jaar competitie heeft gespeeld. Eerder heeft Annette binnen USV Hercules geholpen met het opzetten van een communicatiecampagne met foto’s van vrijwilligers van Herculanen in actie, om nieuwe vrijwilligers te werven. In het dagelijks leven is Annette communicatiemanager, mediator en coach. Ze is vertrouwenspersoon geworden om iedereen binnen USV Hercules prettig te laten sporten en te helpen, als dit om een of andere reden niet goed lukt.

Jan Schakelaar Jan is in de zestiger jaren van de vorige eeuw lid geworden bij USV Hercules. Voetballen kon hij niet maar heeft het toch geprobeerd tot zijn 30e. Op dit moment sport Jan buiten de club (o.a. wielrennen en golfen) en is hij algemeen lid van USV Hercules. Jan is gepensioneerd huisarts en was toen hij nog werkte onder meer vertrouwenspersoon voor alle huisartsenposten in de regio Utrecht. Ook was hij gedurende vele jaren klachtenfunctionaris. Jan wil graag sporters en hun ouders bijstaan, als dit nodig is, zodat iedereen fijn en veilig kan sporten binnen USV Hercules.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down