Agenda

Terechte puntendeling in Dongen

15 november 2021

Op een zeer matig hoofdveld in Dongen waar het natuurgras veel te hoog staat hebben v.v. Dongen en Hercules met een 2-2 eindstand de punten eerlijk verdeeld. De eerste helft werd gekenmerkt door slordig balverlies bij beide partijen en ging in het combinatie voetbal veel mis hetgeen ook aan het stroperige en slechte veld lag. De eerste serieuze doelpoging was van v.v. Dongen, een harde schuiver ging net voor het doel langs van Hercules doelman, Stilanos Damkalis. Hercules antwoordde direct toen een door Lars Vermeulen goed genomen corner bij de tweede paal werd ingekopt door aanvoerder Niek Hoogveld. Zijn inzet ging via de doelpaal het zijnet in.

Na goed een halfuur was het Hercules dat de score opende. Een prima voorzet van Omar el Ghazaouani werd door Tim Pieters subtiel terug gekopt op het hoofd van Vincent Muis die v.v. Dongen doelman, Wessel Sprangers verraste en in de uiterste hoek verdween, 0-1. Het doelpunt werd uitsluitend met gejuich van de Hercules spelers ontvangen want zoals bekend vindt men in “Den Haag” het Corona besmettingsgevaar te hoog wanneer een amateur voetbalwedstrijd met publiek gespeeld wordt. Dat onze landelijke – maar ook lokale – bestuurders in het Corona dossier de weg volledig kwijt zijn is helaas al langer een feit en we zullen het (voorlopig) moeten accepteren.

De ploeg van v.v. Dongen trainer, Ormas reageerde direct door kort na de openingsgoal de gelijkmaker te produceren. Matig verdedigen aan de zijde van Hercules zorgde ervoor dat aanvaller, Mart de Bree hoog en hard in de verre hoek de 1-1 kon aantekenen. Toch was het Hercules dat met een voorsprong de rust in ging. In de 43-ste minuut wordt een vlot lopende combinatie over de rechterflank opgezet. De perfect uitgevoerde combinatie tussen Shanon Carmelia , Tim Pieters en Steff van Rooijen komt bij Tyrone Fonville terecht die de bal, nadat de gehele v.v. Dongen defensie is uitgespeeld, simpel in de goal knalt, 1-2.

In de eerste fase na rust moet Hercules eigenlijk het duel op slot gooien echter een grote kans voor Tyrone Fonville strandt omdat Fonville alleen voor keeper, Sprangers struikelt en ten val komt. Verder heeft Hercules het betere van het spel, krijgt het enkele mogelijkheden en kopt Björn van Gorkom nog een keer op de paal echter het weet zichzelf in deze fase niet te belonen en de stand blijft 1-2. Na ca. 75 minuten krijgt v.v. Dongen na een ongelukkige handsbal een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied op zo’n 18 meter van de goal. Het is wederom Mart van Bree die met een harde zuiver trap de stand op 2-2 brengt.

Uiteindelijk fluit de rustig en soeverein leidende arbiter, Max Kok voor het einde van de wedstrijd en eindigt het duel met een terechte 2-2- eindstand, heeft Hercules na de 3 nederlagen op rij weer iets meer vertrouwen getankt en kan men zich deze week opmaken voor de thuiswedstrijd volgende week tegen hvv Hollandia.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down