Agenda

Sterk Hercules met ruime cijfers langs UNA

24 maart 2022

Onder een behoorlijke publieke belangstelling en met de nodige revanche gevoelens van de eerder in Utrecht opgelopen nederlaag trad v.v. UNA aan tegen Hercules. Echter, vanaf de aftrap was het Hercules dat de dienst uit maakte. Het speelde de Brabanders in het eerste halfuur volledig van de mat en drukte dit uit in 3 doelpunten. In de 5e minuut was het Oussama Lahri die met een verdekt schot UNA keeper, Kai Huybers verraste, gevolgd in de 18e minuut door een bij de eerste paal ingekopte bal van Tyrone Fonville waarna Lars Vermeulen met een strak geplaatst schot in de 24e minuut de 0-3 liet aantekenen. UNA was tot dan toe niet in de buurt van de - ook deze wedstrijd weer soeverein keepende Pepijn Vonk - geweest. UNA kreeg kort voor rust een enkele corner en Sten Senders schoot nog een vrije trap richting ballenvanger, rust 0-3.

Na rust had trainer, Harrie Gommers 3 verse krachten in de UNA ploeg gebracht echter Hercules controleerde de wedstrijd volledig en zette wederom druk op de UNA defensie waarbij het de nodige kansen kreeg om de score te vergroten. Iets meer scherpte voorin en na een uur zou een uitslag met dubbele cijfers in beeld zijn gekomen. UNA probeerde het tij wel te keren maar werd niet echt gevaarlijk en kreeg geen enkele kans.

In de 78e minuut is het Lars Vermeulen die bij een doorbraak door de UNA keeper getackeld wordt en een penalty volgt. Rogier Benschop pegelde de bal strak in de touwen, 0-4. Vervolgens bracht trainer , René van der Kooij enkele verse krachten in het veld waaronder de Onder 21 spelers, Nordin Zoufri en Lissandro Andeloe. De laatste twee combineerden in de slotfase nog door de UNA defensie en het was Lissandro Andeloe die zijn debuut met een goal mocht opluisteren, 0-5. Dat UNA kort voor tijd nog een ere treffer maakte maalde niemand om. Na 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter, Max Kok voor de laatste keer van een wedstrijd waarin Hercules met allemaal uitblinkers zowel voetballes als een mentale dreun aan UNA had gegeven.

Laten we hopen dat deze vorm van de jonge Hercules ploeg de komende periode vastgehouden kan worden. Te beginnen zondag als v.v. Dongen naar Utrecht komt, ook weer een geduchte tegenstander.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down