Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning in warm Limburg

14 september 2020

Ruime zege van Hercules op EVV

Op bezoek bij het altijd stugge en defensief goed gepositioneerde EVV heeft Hercules een ruime zege weten te boeken. Vanaf de aftrap ging de formatie van trainer, René v/ de Kooij op het warme maar prima kunstgrasveld van de Limburgers op jacht naar de openingsgoal. Het draaide EVV de duimschroeven aan en met goed combinatievoetbal en de juiste gedrevenheid werd EVV teruggedrongen. In de 13e minuut wordt Rogier Benschop weggestuurd die zijn directe tegenstander uitspeelt en in twee pogingen de 0-1 op het scorebord zet. EVV probeert hierop te reageren echter een wederom goed geconcentreerde doelman, Fons Mulder heeft twee prima reddingen in huis. Hercules gaat door en wordt voor die speelwijze in de 36e minuut beloond als Nick Hak de bal in het strafschopgebied op de borst controleert en droog de 0-2 binnen schiet. De koek is dan nog niet op want in de 41e minuut is het Omar el Ghazouani die na een slim hakballetje van Rogier Benschop hoog en hard de 0-3 achter EVV doelman, Michel Vercruysse knalt. Hercules wordt kort voor rust toch enigszins slordig en moet een de derde doelpoging van EVV toestaan die op de buitenkant paal belandt. De rust gaat in met een terechte 0-3 voorsprong.

Wie na de rust een furieus EVV verwacht komt bedrogen uit het is Hercules dat de wedstrijd controleert en weer de nodige kansen creëert. Vervolgens sluipen er toch de nodige slordigheden in de ploeg die tot enkele Limburgse mogelijkheden leiden echter de EVV aanvalslinie blijkt een tandeloze "tijger” te zijn en komt niet verder dan een paar slappe schoten die voor Fons Mulder geen probleem vormen. Trainer, René v/d Kooij wisselt vervolgens de goed spelende en hardwerkende Jorn van Lunteren voor Steff van Rooijen die kort na zijn invalbeurt rond de 65e minuut een vlot lopende aanval perfect afrond en de 0-4 laat aantekenen. Tyrone Fonville komt in het veld voor de moegestreden Nick Hak en Lars Vermeulen vervangt de Hercules heerser op het middenveld, Nathan Bijl. Het is de pas 19-jarige Lars Vermeulen die in zijn tweede invalbeurt in het eerste kort voor tijd met een geplaatst schot de definitieve eindstand van 0-5 laat noteren.

Prima én verdiend resultaat waarvan kort nagenoten mag en kan worden maar vanaf dinsdag zal de focus toch weer op de volgende tegenstander moeten zijn. Komende zondag komt het gepromoveerde Amsterdamse JOSWGM met voormalig Herculaan, Floris Burgers in de gelederen en met de geslepen ervaren trainer, Cor ten Bosch aan het roer naar Sportpark Voordorp. Een ervaren team dat Hercules met dezelfde instelling en spelopvatting als de afgelopen wedstrijden zal moeten bestrijden om tot een goed resultaat te komen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down