Agenda

Michael Balvers, nieuwe trainer vrouwen 1

12 september 2021

Hij is alweer een maand aan de gang als trainer van vrouwen 1 zaterdag en dat bevalt hem goed. Ook de dames zijn erg blij met de komst van Michael Balvers. Hoog tijd om hem even voor te stellen aan de hele club.

Zelf begon Utrechter Michael zijn voetbalcarrière bij vv RUC, waar hij het vooral moest hebben van zijn inzet en inzicht. Op zijn 17e stopte zijn spelerscarrière noodgedwongen vanwege blessureleed aan beide knieën. Een beetje meedoen op de training kan gelukkig nog wel, daarnaast is wielrennen zijn sport geworden.

Na meerdere jaren assistent te zijn geweest bij ASC Nieuwland JO19 maakte hij bij Sparta Nijkerk de overstap naar trainer bij het meisjes en vrouwenvoetbal. Het mooie aan vrouwenvoetbal vindt hij de dynamiek en de goede combinatie van gezelligheid en fanatisme. Bij Hercules heeft hij te maken met een hele ervaren groep. Dit ziet hij als een pluspunt, want door ervaring zijn situaties al herkenbaar en kan er bedachtzamer en verzorgd voetbal gespeeld worden. Met een aanvallend karakter, want zo speelt hij het liefst.

Voor Michael is het teamgevoel heel belangrijk. Als het team zowel in het veld als daarbuiten sterk is, gaan de resultaten ook omhoog. Je moet het met elkaar doen. De ambitie is dan ook om met vrouwen 1 (1e klasse) in het linkerrijtje te eindigen. Daarnaast wil hij graag zijn UEFA B diploma gaan halen. Ook wil hij kijken waar hij zijn kwaliteiten kan inzetten bij de gehele meisjes/damestak van Hercules.

Hercules is erg blij met de komst van Michael en wenst hem veel plezier en succes!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down