Agenda

Kerst voetbaltoernooi 2020: Sportieve jaarafsluiting voor de jeugd

31 december 2020

Nu de jeugd tijdens deze lockdown niet naar school kan, uitstapjes niet doorgaan en je heel voorzichtig moet zijn met je opa en oma is het des te belangrijker dat er voor onze jeugd wat te doen is in de kerstvakantie. We hebben het jaar 2020 daarom sportief afgesloten met het traditionele toernooi voor alle jeugdige Herculanen. Normaal doen we dat binnen, met het traditionele zaalvoetbal toernooi, maar dit jaar werd het een winters buitentoernooi op onze velden. Zo’n 130 jeugdigen van 5 tot 15 hebben zich gedurende drie dagen uitgeleefd op de velden in wedstrijden tegen elkaar. Dit onder begeleiding van zo’n 20 jeugdspelers die meehielpen als teambegeleiders, coaches, scheidsrechters en materiaalhulpen.

Slingers, limonade, muziek, partytent, zes prijsuitreikingen en een goede sfeer leverde ondanks alles toch een heus toernooigevoel op. Wel kwam er soms even een ijzig regenbuitje langs. En de partytent werd binnen een dag vernield door de wind. Sommige kids moesten toch nog afzeggen wegens klachten of quarantaine. Maar dan waren er ook vaak wel weer anderen die nog graag mee wilden doen. En soms troffen we een ouder aan bij het hek die we vriendelijk moesten verzoeken het terrein te verlaten. De traditionele friet met limonade na afloop van elk dagdeel zat er helaas ook
niet in. Maar in plaats daarvan was er na afloop voor elk team een teamtas met voor iedereen chips en een flesje drinken en een broodje voor de begeleiders. En dat allemaal lekker op het open veld. Op zo’n moment voelt iedereen zich een winnaar.

Geheel in de geest van het zaalvoetbal werd er in landenteams op kleine veldjes gespeeld met korte pauzes. Vreemd genoeg waren het elke keer Frankrijk of Duitsland die het toernooi wonnen. Spanje haalde een enkele keer de finale, maar Nederland wist het dit jaar niet echt af te dwingen. Hopelijk is dat geen voorbode voor het uitgestelde EK van 2020.

Hoe dan ook, het waren drie geslaagde dagen om het sportieve jaar mee af te sluiten. Veel dank aan iedereen die zich heeft ingezet om dit in de Kerstvakantie mogelijk te maken. Een korte impressie in één minuut vind je hieronder. Klik hier voor meer foto’s en filmpjes, je kunt ze ook vinden via Insta en Facebook.

https://youtu.be/qgTjEjCbJFg

En volgend jaar natuurlijk weer. De vraag is dan wel: gaan we in 2021 wéér naar buiten? Of gaan we weer lekker terug naar de zaal? De tijd zal het leren. Iedereen een mooi, sportief en gezond 2021 gewenst!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down