Agenda

Iedereen onder de 27 kan weer teamsporten vanaf 8 maart!

25 februari 2021

Dinsdag werd bekend dat spelers onder de 17 jaar weer buiten in teamverband kunnen sporten. Veldvoetbal gaat mogelijk maken dat alle leden die dat willen (en mogen), vanaf 8 maart minimaal 1 keer per week kunnen trainen, ook onderlinge potjes kunnen spelen als ze dat willen. Voor de 27+’ers bieden we met HercuKicks, HercuFit en verhuur van tennisbanen de mogelijkheid om te bewegen binnen de Corona regels.

Trainen
Wij zijn erg blij dat onze voetballers tussen 17 en 27 jaar weer kunnen trainen, en onderling potjes kunnen spelen. De avondklok blijft echter voorlopig van kracht, en dus wordt het woekeren met de trainingscapaciteit. Het VVB heeft uitgesproken dat we alle leden die dat willen en mogen, minimaal een keer per week de gelegenheid willen geven om te trainen. Met je eigen team, maar zeker ook in combinaties van teams. Dat zal wel betekenen dat de jeugd zal moeten schuiven in tijden, en mogelijk moet inschikken. Het betekent ook dat selectieteams niet voluit zullen kunnen trainen, en dat je mogelijk wordt ingedeeld op veldje 7. We hebben de gemeente gevraagd of we (gedurende de avondklok) op de grasvelden mogen trainen. We inventariseren momenteel wie er mag en wil trainen, en dan kan het gepuzzel beginnen. Omdat het veel geschuif zal vragen zal het nieuwe schema ingaan vanaf 8 maart.

Onderlinge Potjes
Daarnaast willen we deze groep de mogelijkheid bieden in het weekend onderling te spelen, zoals we bij de jeugd al lang met veel plezier doen. We hebben het voordeel van een grote vereniging, en dus ook voldoende teams en spelers van alle niveau’s; dat zou ook in teams van 7x7 kunnen bijvoorbeeld. Doordat we voor wedstrijden de natuurgrasvelden kunnen gebruiken, zal de capaciteit geen probleem zijn. We kunnen deze potjes, en mogelijk interne toernooitjes doorzetten, tot er weer een competitie begint. Dat zou ook in september kunnen zijn. Heb je zelf mooie ideeën, of wil je helpen organiseren: senioren.voetbal@usvhercules.nl

26+
Ben je 26+, dan mag je jammer genoeg nog niet in teamverband trainen. Maar bij USV Hercules kun je wel degelijk voetballen en fitblijven! Je kunt deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • Veldvoetbal teams kunnen blijven trainen in circuitvorm (met oefeningen voor 2 pers.) Individuele (zaal)voetballers, en andere seniorleden, kunnen gratis meedoen aan HercuKicks (circuittraining) op vrijdagavond: aanmelden doe je via whatsapp nummer 0651746762 (maak eerst een account aan op www.inviplay.nl)
  • Individuele (zaal)voetballers, en andere seniorleden, kunnen gratis deelnemen aan HercuFit (voetbalfitness, om je conditie op peil te brengen/houden) op donderdagavond. Aanmelden: https://www.inviplay.nl/groups/37
  • Leden kunnen voor € 10,- een tennisbaan huren in de daluren (de opbrengst gaat in de “Coronapot”). Reserveren via https://www.inviplay.nl/locations

Perspectief op competitie?
De KNVB heeft inmiddels alle reguliere competities, en ook de A-categorie, stopgezet. Ze zetten nu in op de “RegioCup”: kleinere competities binnen de regio, die medio april zouden moeten beginnen (www.knvb.nl/regiocup). Natuurlijk doet Hercules daar aan mee als dat kan. Als het niet kan, hopen we onderling de hele zomer door te kunnen voetballen en trainen, totdat (hopelijk) het nieuwe seizoen gewoon weer kan aanbreken.

Financiële impact voor de vereniging
Corona treft onze vereniging ook financieel hard, en dan met name onze stichting accommodatie beheer. Het paviljoen is al maanden dicht (natuurlijk ook een grote aderlating voor onze pachter Emiel), en dat betekent een serieuze inkomstenderving, en hetzelfde geldt voor het wegvallen van huurinkomsten uit de sporthal. De compensatiemaatregelen van het rijk blijken nog niet de helft te vergoeden. En ook de kostenbeperkingen van de vereniging (veel van onze verplichtingen hebben we Corona-proof ingericht gelukkig) zijn daarvoor onvoldoende. Dit is de reden dat van restitutie van contributie geen sprake kan zijn; alle 2700 leden ondervinden immers beperkingen door Corona. Restitutie zou de continuïteit van Hercules direct in gevaar brengen.

Gelukkig is USV Hercules een sterke vereniging, die “in control” is. Het betekent dat we Corona kunnen overleven, als onze leden ons trouw blijven. Daarom proberen we de ruimte voor sport die er is binnen de Corona-regels optimaal te gebruiken:

Corona is voor iedereen een beproeving, en zeker ook voor onze vereniging. We hopen je hiermee voldoende op de hoogte gesteld te hebben van onze overwegingen en activiteiten. Mocht je aanvullende vragen of ideeën hebben, aarzel dan niet om contact op de nemen met Fons Visser (voorzitter HB): voorzitter.hb@usvhercules.nl of Frank Beemer (voorzitter Veldvoetbal): voorzitter.voetbal@usvhercules.nl

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down