Agenda

Hercules wint overtuigend van Hollandia

22 november 2021

In de eerste thuiswedstrijd zonder publiek langs de lijn vanwege de Corona maatregelen heeft Hercules op overtuigende wijze Hollandia verslagen. De Hoornse formatie nam een zeer afwachtende houding aan en liet Hercules het spel maken. Hercules had dan ook vanaf het beginsignaal van de prima fluitende scheidrechter, Stegeman het meeste balbezit. De eerste twintig minuten was Hercules onzorgvuldig in de passing en kon het veldoverwicht nog niet uitdrukken in veel kansen. Hollandia stelde daar bitter weinig tegenover en kon alleen de aanvalsgolven van Hercules verdedigen dat de Hoornse formatie overigens uitstekend deed.

Gaandeweg de eerste helft kwam Hercules beter in het spel en kon het de score openen. Een prachtig geplaatst schot van de opgekomen, Shanon Carmelia verraste Hollandia keeper, Joey Wiese in de korte hoek, 1-0. Kort daarna kreeg Steff van Rooijen nog een prima mogelijkheid uit een voorzet van uitblinker, Omar el Ghazaouani echter zijn schot werd door keeper, Wiese gekeerd. Voor Hollandia viel slechts één kans te noteren toen Niek Hoogveld wat weg gleed en Sven Deen kon uithalen, de door Nathan Bijl gekraakte schuiver vormde voor keeper, Stilanos Damkalis geen probleem. Rust: 1-0.

Als er net door Hollandia voor de tweede helft is afgetrapt en zij in lijn met de “Hollandse voetbal school” van achteruit willen opbouwen wordt de bal knullig door hen verspeelt. Een fenomeen dat we op alle niveaus in Nederland terug zien, van de eredivisie tot in de kelder van het amateurvoetbal. Hercules weet daar wel raad mee en Tim Pieters die direct wordt aangespeeld legt de bal pan klaar voor Steff van Rooijen die met een droog schot in de verre hoek in de 46-ste minuut de 2-0 voorsprong op het scorebord laat zetten. Hercules rolt weer de nodige aanvallen af op de defensie van Hollandia waarbij het gevaar vooral van de op dreef zijnde, Omar el Ghazaouani komt. Zo wordt van hem een als voorzet bedoelde lob ternauwernood door de Hollandia keeper over het doel getikt. Hercules verzuimd verder in de tweede helft de geboden ruimte en de daar uit voortkomende kansen en mogelijkheden om te zetten in doelpunten maar heeft de wedstrijd volledig onder controle.

Hollandia sputtert in de laatste 10 minuten nog wat tegen als Hercules enkele wissels heeft toegepast en het spel wat slordig wordt. Een enkele corner en wat slappe schoten op het Hercules doel zijn het gevolg. De dik verdiende overwinning komt geen moment in gevaar.

Hercules speelde bij vlagen uitstekend voetbal maar kende de eerste 20 minuten en kort voor tijd slordige momenten. Desalniettemin zit er weer meer spirit en beter voetbal in de ploeg dan de afgelopen weken. Die lijn zal moeten doorgetrokken worden en moet het niveau weer brengen zoals dat aan het begin van het seizoen getoond werd. De stijgende vorm komt eraan en die zal ook nodig zijn in de regioderby komende zondag tegen het voor Hercules altijd stugge v.v. Hoogland.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down