Agenda

Hercules verliest twee punten in Naaldwijk

30 augustus 2021

De eerste competitie wedstrijd voor Hercules uit tegen het altijd stugge Westlandia is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Hercules begon goed aan de wedstrijd, veel balbezit en legde Westlandia aan banden. Dit leidde in de 13 e minuut tot een fraaie goal. Shanon Carmelia stuurt – na een onderschepping van Nathan Bijl – Steff van Rooijen weg die de bal op de 16- meter lijn terug legt op Tyrone Fonville die direct schiet en via de binnenkant van de paal de verdiende 1-0 op het scorebord zet.

Westlandia kan daar het eerste halfuur nauwelijks iets tegenover stellen. Het eerste wapenfeit van de Naaldwijkers komt voort uit een afgeslagen corner van Hercules. De uitbraak leidt tot een harde afronding van één van de Westlandia voorwaartsen welke via de hand van doelman, Fons Mulder de lat raakt. De wedstrijd verloopt enigszins rommelig, veel onderbrekingen en het voetbal van het eerste halfuur laat Hercules niet meer zien. Kort voor rust een onbegrijpelijke charge van Westlandia middenvelder, Melvin Vissers die Nathan Bijl ,nadat deze de bal allang gespeeld had, natrapt. Een terechte rode kaart is het logische gevolg.

Na rust een dominant Hercules dat tegen 10 man de score probeert te vergroten. Ondanks die intentie blijkt de uitvoering niet daarmee overeen te komen. Te traag baltempo, te weinig beweging voorin zorgt ervoor dat – weliswaar soms met kunst en vliegwerk – de Westlandia verdediging overeind blijft. En dan gebeurd in de 62-ste minuut toch waar iedereen voor gewaarschuwd is. Uit een onterecht ( hands van de Westlandia speler ging daaraan vooraf) gegeven corner is het de lange verdediger, Steve van Kesteren die bij de eerste paal onhoudbaar de 1-1 binnenkopt.

Hercules probeert in de resterende tijd alsnog de 3 punten in de wacht te slepen maar het aanvalsspel verzand keer op keer. Na 90 minuten en een beetje fluit scheidsrechter, Henshuijs af , is Westlandia zo blij als een kind met 1 punt en overheerst teleurstelling aan Hercules zijde. Een teleurstellend resultaat dat Hercules geheel aan zichzelf te wijten heeft.

Wat rest is de teleurstelling snel verwerken én de focus op de volgende competitie wedstrijd richten. Dan staat het thuisduel tegen titelkandidaat, s.v. O.S.S.’20 op het programma. Dat is een tegenstander die wil én kan voetballen en dat wordt ongetwijfeld een totaal andere wedstrijd dan tegen het zich ingravende Westlandia.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down