Agenda

Hercules uitgeschakeld na strafschoppen in bekerthriller

23 september 2021

Op een druk bezocht Sportpark Voordorp speelde Hercules in de tweede TOTO KNVB kwalificatie ronde tegen ACV een uitstekende wedstrijd. De wedstrijd die in een waanzinnig hoog tempo gespeeld werd kende in de beginfase een mogelijkheid voor ACV echter keeper, Fons Mulder pareerde de inzet vakkundig. De gehele eerste helft was Hercules de sterkere partij en opende het de score uit een corner van Oussama Lahri die door Bjorn van Gorkom in de Asser goal werd gewerkt, hetgeen de verdiende 1-0 voorsprong betekende. Kort voor rust had Rogier Benschop pech dat zijn harde pegel in de korte hoek te nauwer nood door de ACV doelman tot corner verwerkt kon worden. ACV kon de degelijke Hercules defensie op geen enkel wijze in verlegenheid brengen.

Na rust een zelfde wedstrijd beeld met de uitblinkende Steff van Rooijen en Nathan Bijl als de aanjagers op het middenveld. Er kwamen kansen voor de thuisclub maar konden net niet omgezet worden in een doelpunt. De goed spelende ACV ploeg kon daar tot ca. 10 minuten voor tijd geen enkele kans tegenover zetten. De hoge wedstrijd intensiteit noodzaakte trainer, René van der Kooij tot enkele wisselingen in het laatste kwartier van de 90 minuten. ACV startte een alles of niets offensief dat in de 85-ste minuut tot een eerste kans van de tweede helft leidde echter spits, Freddy Quispel schoot ruim naast. De minuten en seconden tikten langzaam weg en het leek erop dat Hercules de winst over de streep zou trekken echter in de blessuretijd, 92-ste minuut wordt een vrije trap voor de goal van Fons Mulder geslingerd er ontstaat een scrimmage en het is ACV invaller , Pascal Huser die door een woud van benen toch nog de 1-1 binnenschiet.

De verlenging laat – zoals veelal gebruikelijk in die fase – een spelbeeld zien dat heen en weer golft. Beide teams zijn op zoek naar de winst. Hercules heeft in die verlenging weer de beste kansen. Tyrone Fonville probeerde Tim Pieters in stelling te brengen echter de voorzet miste net de juiste maat. Na twee keer een kwartier geknokt te hebben bleef de stand op 1-1 steken en werd de penalty serie gestart. Helaas voor Hercules viel die serie met 3-4 in het voordeel van ACV uit en is Hercules na een waar spektakel stuk onverdiend uitgeschakeld in het TOTO KNVB Beker toernooi. Een compliment aan het gehele team is op z’n plaats, er werd fantastisch en met volle inzet en beleving gespeeld waar het talrijke publiek volop van genoten heeft.

Wat rest is de rug rechten, lekker uitlopen, de benen laten masseren en de focus op komende zondag richten wanneer de uitwedstrijd tegen ADO’20 op het programma staat. Wanneer met dezelfde beleving in combinatie met de aanwezige kwaliteit gespeeld wordt gaat dat vast goed komen

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down