Agenda

Hercules terechte winnaar in derby tegen Hoogland

29 november 2021

Op het ca. 10-12 jaar oude harde kunstgrasveld heeft Hercules de regio derby terecht gewonnen van een matig v.v. Hoogland. Vanaf de aftrap is het Hercules dat het balbezit heeft en dominant speelt. Het rolt de ene na de andere aanval af op het doel van Hoogland keeper, Sebastiaan Bruins die met enkele reddingen een doelpunt weet te voorkomen. De formatie van Hoogland trainer, Roy Versluis zet hier bar weinig tegenover en moet het van inzet en strijd hebben en komt niet verder dan tegen houden. In de 35-ste minuut raakt één van de Hoogland verdedigers zodanig in de war van de druk op de bal door de goed spelende, Vincent Muis dat hij in plaats van zijn keeper aan te spelen zomaar een corner weggeeft. Het is Nathan Bijl die de strak voorgegeven corner binnen kopt en de verdiende 0-1 op het scorebord zet. Toch houdt Hercules niet lang de voorsprong vast want kort voor rust krijgt Hoogland een vrije trap te nemen en is het Henri Kersten die uit het niets en nagenoeg ongehinderd de 1-1 kan binnen koppen. De Hercules defensie kan zich deze goal aanrekenen, rust 1-1.

Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Hercules verzuimt om de trekker over te halen. De afronding van prima aanvallen mislukt steeds op het laatste moment. Hoogland komt niet verder dan wat lange passes naar voren waarvan ze hopen dat spits, Donny v/d Pol het wel alleen zal klaren, hetgeen natuurlijk onmogelijk is. Uiteindelijk in de 69-ste minuut is het dan toch raak als een strakke corner van Lars Vermeulen, door de goed bij de eerste paal opgedoken Tyrone Fonville binnen wordt gekopt, 1-2. Hoogland probeert er een soort van slot offensief uit te gooien echter hun aanvallen ontbreekt het aan samenhang en zijn volstrekt ongevaarlijk voor de degelijke Hercules defensie waar de prima spelende, Niek Hoogveld en Björn van Gorkom de dienst uit maken. Voor Hoogland valt in de tweede helft dan ook geen enkele kans te noteren. Daarentegen is het Hercules dat in de slotfase nog meer kansen op een doelpunt krijgt maar hier te slordig mee omgaat. De weer voortreffelijk spelende, Omar el Ghazouani is een plaag voor de Hoogland defensie en levert de nodige gevaarlijke voorzetten af. Zo treft Oussama Lahri de paal en uit de rebound scoort Fonville echter om onbegrijpelijke redenen wordt de goal afgevlagd. Verder is het de ingevallen, Tim Pieters die nog een keer in kansrijke positie hard uithaalt en zijn inzet via de vingertoppen van keeper, Bruins op de lat ziet belanden. Na 93 minuten fluit scheidsrechter, de Vries af en kan Hercules 3 punten bijschrijven.

Deze – waarschijnlijk vanwege de Corona maatregelen laatste competitie wedstrijd van 2021 – is door Hercules terecht gewonnen. De ploeg van trainer René van der Kooij speelde prima tegen een stugge tegenstander en kan alleen verweten worden dat er niet nog minimaal 3 x gescoord is.

Hoe de competitie nu verder gaat is aan de KNVB maar laten we hopen dat deze in januari toch weer hervat gaat worden.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down