Agenda

Hercules overtuigend langs Groene Ster

16 mei 2022

In een uitstekend gespeelde wedstrijd heeft Hercules concurrent Groene Ster overtuigend verslagen. Hercules ging - ondanks de hoge zomerse temperatuur - direct in een hoog tempo van start. De Limburgers werden met vlot lopende combinaties overlopen. Dit krachtige offensief leidde in de 4e minuut tot de openingsgoal. Nordin Zoufri was attent bij een voorzet van Tim Pieters en kopte de bal onbereikbaar voor Groene Ster doelman, Mark Voss tegen de touwen, 1-0. Hercules zette door en dit leidde tot diverse goede kansen echter keeper Voss stond in de weg. Een verkeerde keuze van bal inspelen leidde tot de uit het niets vallende gelijkmaker. Verdediger, Dennis Petit van Groene Ster kon in grote stappen zomaar het Hercules middenveld oversteken en doeltreffend afronden, 1-1.

Hercules bleef onverdroten de ene na de andere aanval op het doel van Groene Ster afrollen en bij een van die acties was het Nordin Zoufri die in het strafschopgebied door keeper Voss ten val werd gebracht, de door de prima leidende scheidsrechter, Max Kok terecht gegeven penalty werd onberispelijk door Tyrone Fonville benut, 2-1. Hercules nam iets gas terug en Groene Ster kwam wat meer uit de verdedigende positie echter zonder ook maar echt aanvallend gevaarlijk te worden. Ruststand: 2-1.

De tweede helft liet een bovenliggend Hercules zien dat de wedstrijd volledig onder controle had en de ene na de andere kans creëerde echter zoals al het hele seizoen ontbrak het ook nu weer aan meedogenloze afronding om de wedstrijd definitief in het slot te gooien waardoor het tot het eind spannend bleef. Groene Ster dat in de tweede helft geen enkele keer op het doel van Hercules schoot had helemaal niets in te brengen. Uiteindelijk - tot opluchting van heel Hercules zowel binnen als buiten de lijnen - was het in de blessuretijd Tyrone Fonville die een strakke voorzet van Rogier Benschop doeltreffend afrondde, 3-1 tevens de eindstand.

Bovenin werden wederom punten door de concurrenten gemorst of vergooid waardoor Hercules op de 3e plaats op de ranglijst staat en nog maar 4 punten achterstand heeft op koploper v.v. Gemert. Het is nu zaak de resterende 4 wedstrijden de flow te behouden dan kan er nog een heel plezierig seizoenslot ontstaan. Te beginnen zondag uit tegen O.S.S.’20.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down