Agenda

Hercules onderuit in hectische slotfase

1 november 2021

Hercules speelde onder erbarmelijke herfst omstandigheden tegen hekkensluiter DEM uit Beverwijk. Het begon zeer matig aan de wedstrijd door in een veel te laag tempo de bal eindeloos rond te spelen rond het eigen strafschopgebied. Op het door de hevige regenval spekgladde veld leidde dat tot regelmatig vroegtijdig balverlies en bood het DEM direct al enkele kansen. Dat DEM onderaan staat was te zien hoe zij met deze kansen om gingen anders had Hercules na 7 minuten al op een behoorlijke achterstand gestaan. Bij een van de rondo´s in het strafschopgebied treuzelde keeper, Fons Mulder iets te lang met het wegschieten van de bal en kwam daarbij in botsing met een DEM aanvaller. Het betekende een knieblessure voor Fons Mulder die zich kort daarna moest laten vervangen. De pas 18- jarige Stilanos Damkalis verving hem uitstekend. Verder haalden een fors aantal spelers hun gebruikelijke niveau niet en waren enkele van hen meer in gesprek met tegenstanders, publiek en arbitrage in plaats van hun focus op het spel te leggen. Ook DEM bakte er voetballend niet veel van en gooide alles op een tomeloze inzet, rust 0-0.

In de tweede helft een beter voetballend Hercules echter grote kansen leverde dat niet op. DEM kwam nauwelijks voor het doel van invaller keeper, Damkalis en de tijd verstreek. Na het inbrengen van Tim Pieters en Mike de Beer zette Hercules aan voor een slotoffensief. Dit leidde tot enkele corners en gevaarlijke aanvallen echter de DEM defensie hield stand. Tot in blessuretijd de bal in het DEM doel werd gekopt en deze ver achter de doellijn weer terug het veld in werd gekopt vervolgens werd de bal opnieuw ingeschoten en wederom achter de doellijn met de arm uit het doel gewerkt. De assistent scheidsrechter, die op één lijn met de doellijn stond en die situatie zeer goed zag, gaf niet aan dat er een doelpunt te noteren viel, ook de scheidsrechter, die nota bene op 5 meter van de situatie in het strafschopgebied stond, gaf geen doelpunt. De Hercules protesten werden niet gehonoreerd door de deze middag gedurende de gehele wedstrijd matige arbitrage en tot overmaat van ramp scoorde in de daarop volgende aanval DEM de 1-0 omdat Hercules de posities niet voldoende had bezet.

Toch zal Hercules zelf in de spiegel moeten kijken, een keer minder spelen met een jeugdig team kan natuurlijk maar tegen dit armzalige DEM zo “het kaas van het brood laten eten” is droevig en divisie niveau onwaardig. Er zal zondag, wanneer koploper OFC naar Utrecht komt, toch echt uit “een ander vaatje getapt moeten worden” en op alle vlakken verbetering doorgevoerd moeten worden. Gelukkig volgt er nog een groot deel van het seizoen voor de ploeg van trainer René van der Kooij om te laten zien dat de aanwezige kwaliteit omgezet kan worden in positieve resultaten (lees=) punten!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down