Agenda

Hercules O18 al zeker van promotie

24 november 2021

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd Kampong - Hercules O18 op het programma. Waar in het verleden vaak sprake was van een echte derby, waarbij vooral op social media de messen tussen de spelers onderling vlijmscherp geslepen werden, zijn voor Kampong dit seizoen de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 11-0 gewonnen door onze O18, toen nog met de inmiddels naar de O21 vertrokken Jasper en Arie in de basis. De vraag vandaag was dus of we zonder deze twee geweldenaren de score zouden kunnen evenaren.

Waar we in de eerste competitiehelft ploegen troffen die veel ruimte weg gaven, zien we nu dat deze ploegen bij een tweede treffen zich vooral groeperen rond het eigen doelgebied. Zo had ook Kampong deze middag de welbekende bus geparkeerd. Door een laag baltempo en een gebrek aan scherpte voor het doel stond het na 45 minuten slechts 0-1 en was Kampong zelfs via een paar counters dicht bij de tweede tegentreffer voor O18 dit seizoen. Koen wist deze echter met een paar goeie reddingen te voorkomen en moest in de rust toegeven dat hij vandaag meer te doen heeft gehad dan in de voorgaande wedstrijden bij elkaar.

Ongetwijfeld dat Younes in de rust iets gezegd heeft dat indruk gemaakt heeft of gedreigd heeft om z’n beruchte dansmoves er nog een keer uit zou gooien als er niets zou veranderen, want na de rust kwam er een veel gretiger Hercules uit de kleedkamer. Het baltempo ging omhoog van het niveau Nederlands elftal ten tijde van Frank de Boer naar het niveau Barcelona vóór het tijdperk Koeman. Vrij gemakkelijk liep de score uit naar uiteindelijk 0-10 en was, met een voor 75% gespeeld programma, de promotie naar een divisie hoger een feit en kon de champagne ontkurkt worden.

Met negen gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 93 doelpunten voor en één tegen is er voor de O18 niet echt sprake van een leerzaam eerste deel van het seizoen. Smeekbedes aan het adres van de KNVB om hoger ingedeeld te worden werden helaas niet gehonoreerd, ondanks dat we het jaar er voor met de O17 op het twee na hoogste niveau in Nederland speelden. Wellicht dat we de competitieleider bij de KNVB een taart sturen als we ons honderdste doelpunt hebben gemaakt, om mee te delen in de feestvreugde…

Gelukkig beschikt de trainer van O18 over een uitgebreid netwerk in het voetbalwereldje waardoor de jongens van O18 regelmatig kunnen oefenen tegen tegenstanders die iets meer weerstand bieden. Zo werd er recent met 5-0 gewonnen van FC Dordrecht O18 en werden een aantal O23 teams uit de regio op een nederlaag getrakteerd. De enige verlieswedstrijd dit seizoen was een enigszins geflatteerde 5-0 tegen de huidige koploper in de derde divisie, FC Den Bosch O18.

Ondanks de makkelijke overwinningen in de competitie is het opvallend dat de ploeg respectvol en sportief blijft voetballen. Tot nu toe vier gele kaarten, waarvan de helft op het conto komt van de naar de O21 vertrokken Jasper en Arie.
De andere twee ongetwijfeld voor commentaar op de leiding….
Voor het sportieve gedrag verdient de ploeg zeker een compliment! Daarnaast is een compliment zeker op z’n plaats voor het ‘vuile werk’ dat opgeknapt wordt, waardoor het mogelijk wordt dat toekomstige jaargangen van de O18 bij Hercules op een uitdagend niveau kunnen voetballen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down