Agenda

Hercules neemt drie punten mee uit Dongen

28 september 2020

Sterk Hercules wint van vv Dongen

Een zeer sterk aanvallend ingesteld spelend Hercules heeft ook in de 4e wedstrijd van het seizoen een zege weten te boeken. Ook in de wedstrijd tegen het kwalitatief goede vv Dongen begon Hercules zeer gedreven aan de wedstrijd. De ploeg van trainer René v/d Kooij, vormt een prima collectief dat naast goed voetbal ook strijd voor iedere bal, een perfecte combinatie die resultaat op levert. De eerste helft werd de thuisploeg volledig teruggedrongen en had niets in te brengen. Op het middenveld was het Nathan Bijl die de lakens uitdeelde en tot de beste man van de wedstrijd uitgroeide. Het is aan hun uitstekende keeper te danken dat de kansen niet tot een doelpunt gepromoveerd werden. Toch moest vv Dongen goalie, Wessel Sprangers in de 24-ste minuut zijn meerdere erkennen in de doelpoging van Omar el Ghazouani. Een goede voorzet van Enrico Patrick werd slecht verwerkt door een Dongen verdediger die de bal pan klaar legde voor de voeten van Omar el Ghazouani die hard uithaalde en de verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord liet aantekenen. Hercules bleef de eerste helft oppermachtig en vv Dongen kwam niet verder dan een kansloos schot dat ver voor het doel van Fons Mulder langs ging. 

In de tweede helft voerde vv Dongen de druk meer op, ging opportunistischer spelen en Hercules vergat even te blijven voetballen. Een indrukwekkend en overtuigend offensief was het van de Dongenaren niet. Met lange ballen probeerde men de vleugels te bereiken hetgeen enkele verre inworpen en corners voor de thuisploeg opleverde die door de weer als en huis staande Hercules defensief probleemloos werden verwerkt. Na een tactische omzetting van trainer René v/d Kooij kreeg Hercules weer meer controle en dat leverde meteen enkele goede kansen op. De mooiste actie was van Nick Hak die een prima voorzet van Steff van Rooijen – ingevallen voor de goed spelende maar moegestreden Jorn van Lunteren  - ineens op zijn pantoffel nam welke met een katachtige reflex door doelman Sprangers maar net gepareerd kon worden. Ook schoten van Rogier Benschop en Omar el Ghazouani werden door de goalie gestopt. Dongen probeerde het tij te keren echter kon geen potten breken en zo kon Hercules de voortreffelijke competitie start een positief vervolg geven waarbij het opmerkelijk genoeg nog geen enkel tegendoelpunt heeft hoeven toestaan. Een verdiende koppositie met 12 punten uit de eerste 4 wedstrijden in de 3e Divisie is het mooie en vooraf niet verwachte resultaat.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen vv Hoogland, een stugge niet te onderschatten tegenstander die met dezelfde tot nu toe getoonde instelling bestreden zal moeten worden om tot een goed resultaat te komen. Gelet op de geleverde prestaties tot nu toe kan daar met veel vertrouwen naar uitgekeken worden.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down