Agenda

Hercules krijgt veel te weinig tegen Gemert

14 maart 2022

Een bij vlagen uitstekend spelend Hercules legde het op de tweede plaats van de ranglijst staande v.v. Gemert met name in de eerste helft haar wil op. De Brabanders hadden voetballend niets te vertellen maar verdedigde zeer degelijk waardoor het aanvallende spel van Hercules tegen het 16 meter gebied aan een halt werd toegeroepen. Zelf goed spelen en toch bij rust tegen een 0-2 achterstand aankijken is frustrerend en zeker de wijze waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen. In de 8-ste en 19 e minuut lagen twee ongelukkige verdedigende acties hieraan ten grondslag, het waren de enige twee momenten dat v.v. Gemert voor het doel van Pepijn Vonk op dook, zuur om zo de rust in te gaan.

De tweede helft ging Hercules op jacht naar de aansluitingstreffer maar net als voor rust werd er goed gespeeld zonder dat het tot enorme doelkansen kwam. Op de counter was v.v. Gemert nog enkele keren gevaarlijk maar kwam niet tot scoren.

In de rust was de scheidsrechter van dienst uitgevallen en werd de fluit ter hand genomen door een op het complex aanwezige scheidsrechter die doorgaans in de eerste klasse fluit. In de 76-ste minuut was het eindelijk toch raak , Niek Hoogveld kopte een corner binnen, 1-2. De ingevallen scheidsrechter floot aanvankelijk verdienstelijk maar trad warrig op in de hectische slotfase. Kort voor tijd wees hij naar de penalty stip toen invaller Nordin Zoufri in een kopduel onderuit getrokken werd. Echter, blijkbaar toch twijfelend hij over zijn beslissing, liep hij naar de assistent scheidsrechter die veel verder van de situatie af stond en besloten zij samen de penalty te annuleren, onbegrijpelijk. Uiteindelijk verliest Hercules onverdiend van een stug en goed verdedigend v.v. Gemert.

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft komt naar voren dat Hercules over een kwalitatief goede selectie beschikt die uitstekend voetbal op de mat kan leggen. Dat dit met een jonge groep niet wekelijks het geval kan zijn is natuurlijk logisch. Uiteraard laat de eerste seizoenshelft ook enkele verbeterpunten zien. Zo zal er beter een wedstrijd “gelezen” moeten worden én tactisch daarop geanticipeerd moeten worden, meedogenlozer verdedigd en efficiënter met de kansen omgegaan moeten worden. Als dat lukt in de resterende 18 wedstrijden kan de ploeg niet alleen trots op het vertoonde spel maar ook op de behaalde punten zijn. En uiteindelijk gaat het op dit niveau toch om de behaalde punten!

Komende woensdag uit naar Blauw Geel’38 is de eerstvolgende gelegenheid hiermee aan de slag te gaan. Succes mannen

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down