Agenda

Hercules boekt verdiende thuiszege op OSS 1920

6 september 2021

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen - nadat de wedstrijd tegen GVV Unitas door de tropische regenbuien letterlijk in het water was gevallen – heeft Hercules van O.S.S. ’20 gewonnen. De titelkandidaat werd het eerste kwartier meteen de duimschroeven aangedraaid. Deze aanpak leverde na 5 minuten de 1- 0 op. De dit keer – vanwege de door een blessure afwezige Shanon Carmelia - verrassend als rechtsback gepositioneerde Lars Vermeulen, gaf een niet eens zo’n geweldige voorzet die prompt door O.S.S.’20 doelman, Rick van der Leest bijzonder slecht werd verwerkt en de bal in eigen doel werkte.
Na de eerste 15- 20 minuten namen de Brabanders het initiatief over. Hercules werd fysiek op het middenveld verslagen en de Ossenaren zette druk op de Hercules defensie. Dit veldoverwicht werd niet uitgedrukt in grote kansen. Bij een aantal corners, een vrije trap en wat halve mogelijkheden hield het op en de rust werd dan ook met een 1-0 voorsprong voor Hercules bereikt.
Na rust een energieker Hercules dat uit de kleedkamer kwam en direct een aantal mogelijkheden kreeg om de voorsprong te vergroten. O.S.S. ’20 herpakte zich en drukte Hercules naar achteren. In die fase bracht Hercules doelman , Fons Mulder met een prachtige dubbele reflex de beste kans van O.S.S.’20 om zeep. Hercules kreeg voorin meer ruimte en de voor Oussama Lahri ingevallen Vincent Tel kreeg twee prachtige kansen. Bij de eerste stond de paal in de weg en tweede werd door van der Leest gepareerd.

De nazomer warmte in combinatie met het hoge tempo van de wedstrijd zorgde ervoor dat beide trainers gretig gebruik maakten van de mogelijkheid om 5 wisselspelers in te zetten. De Brabanders kregen nog twee behoorlijke kopkansen uit corners maar het was Tyrone Fonville die na een uitstekende voorzet van invaller Michiel van Doggenaar de 2-0 op het scorebord liet zetten.
Hercules bracht met Mitchel Zwart een extra verdediger in het veld die echter niet kon voorkomen dat O.S.S.’20 na een afgeslagen aanval de bal achter de kansloze Fons Mulder wist te schieten en de 2-1 scoorde. O.S.S.’20 ging nu op zoek naar de gelijkmaker en gooide achterin de poort open hetgeen de nodige counter kansen voor Hercules opleverde.
Een van die ingezette invallers was de net van een studenten ontgroening teruggekeerde, Tim Pieters die in één van die counters oog in oog met de O.S.S. ‘20- keeper kwam te staan maar het vizier nog niet op scherp had staan. Verder werden door de ontstane ruimte nog enkele prachtkansen voor Vincent Tel en Tyrone Fonville niet tot een doelpunt gepromoveerd. De laatste 10 minuten had Hercules de scoorde moeten verhogen en de wedstrijd op slot moeten gooien. Uiteindelijk liep het goed af en tekende Tyrone Fonville met zijn tweede goal van de middag vlak voor tijd voor de 3-1.
Volgende staat de uitwedstrijd tegen het opvallend goed van start gegane JOS/WGM in Amsterdam op het programma.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down