Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning op koploper OFC

21 maart 2022

Hercules heeft zondag koploper OFC het eerste puntenverlies in eigen huis bezorgd. Hercules startte de wedstrijd prima, was bovenliggende partij en rolde de ene na de andere aanval op de OFC defensie af. Dit leverde in de 9e minuut de openingstreffer op. De mee opgekomen linkervleugel verdediger, Dirk Homoet plaatste met een laag schot - dat nog enigszins getoucheerd werd - de bal achter keeper, Mike Grim, 0-1. Hercules bleef aanvallen maar verzuimde in die fase van de wedstrijd al de trekker definitief over te halen. OFC kwam gaandeweg wat beter in het spel en bij de eerste de beste fatsoenlijke uitbraak wist men op fraaie wijze de 1-1 in te koppen. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft startte Hercules direct goed en kreeg al weer scoringsmogelijkheden. OFC kwam aanvallend niet in het spel voor en Hercules voerde de druk op. Die druk leidde tot een hachelijke situatie voor de goal van OFC keeper, Mike Grim. In de 54-ste minuut speelde Hercules de OFC verdediging uit en Lars Vermeulen knalde op de lat. De terugspringende bal werd weer ingeschoten echter met de hand gepareerd door Max Veerman en dit leverde een penalty voor Hercules en rode kaart voor de OFC-er op. Vervolgens werd de toegekende strafschop perfect binnengeschoten door Rogier Benschop, 1-2.

OFC raakte meer en meer gefrustreerd en dit leidde tot een forse overtreding op Rogier Benschop van Sonny ten Hoope die met direct rood kon vertrekken. De wedstrijd was nu gespeeld en Hercules tikte de laatste 20 minuten de bal professioneel rond. Een prima en verdiende zege op de koploper was een feit.

Woensdagavond wacht in het kader van de KNVB “Europese weken” weer een competitieduel, dan gaat de reis naar Zeelst (Veldhoven/Eindhoven) waar v.v. UNA de tegenstander is. De wedstrijd begint woensdag om 20.00 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down