Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning op HSC 21

10 maart 2022

Hercules heeft de inhaalwedstrijd tegen HSC 21 winnend afgesloten.
Op Sportpark Voordorp zorgde Nathan Bijl voor het enige doelpunt.

De bezoekers uit Haaksbergen begonnen het duel fel. Speelde fel in de duels en probeerde Hercules achteruit te drukken.
Tot echt gevaar kwamen de bezoekers echter niet, het eerste schot na 10 minuten van spits Uguz was een makkelijke prooi voor Pepijn Vonk.
Hercules kwam vervolgens beter in de wedstrijd en kreeg via Lars Vemeulen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen maar helaas ging zijn inzet net naast.
Enkele minuten later was het dan wel raak, Nathan Bijl rondde een fraaie aanval af en liet de doelman met een geplaatst schot kansloos.

In de fase na deze treffer wilde Hercules doordrukken. Dit leidde tot kansen via Rogier Benschop en Oussama Lahri, HSC doelman Peterman bracht telkens redding voor de ploeg uit Haaksbergen. In de slotfase van de eerste helft kreeg HSC 21 haar grootste kans van de wedstijd. Spits Uguz kwam vrij voor Pepijn Vonk maar die bracht met de voeten redding.

In de tweede helft zien we een wedstrijd waarin de doelpogingen schaarser zijn. Hercules, gesteund met de voorsprong, speelde compact en werd vooral gevaarlijk via snelle aanvallen over de flanken. Defensief kwam Hercules de tweede helft nauwelijks in gevaar, het dichtstbij was de ploeg uit Haaksbergen via een afstandsschot van aanvoerder Veensma.
Hercules kreeg in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden om het duel te beslissen maar helaas troffen de inzetten van Vermeulen en Pieters geen doel.

Na ruim 5 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Lensink uit Arnhem voor de laatste maal en boekte Hercules een verdiende zege.
Voor de selectie is het nu zaak om snel te herstellen en zich op te maken voor het duel van aanstaande zondag. Hercules speelt dan wederom een thuisduel wanneer het Brabantse Gemert op bezoek komt op Sportpark Voordorp

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down