Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning op EVV Echt

18 oktober 2021

De degelijke defensie van E.V.V. stond zondagmiddag weer traditiegetrouw als een huis de aanvallen van Hercules tegen te houden. Hercules had in de eerste helft moeite om deze hechte “muur” te slechten. Het probeerde via de zijkanten en met de nodige positie wisselingen de Limburgers kapot te spelen echter dat leverde slechts een handvol kansen op om de score te openen. Een inzet van aanvoerder, Niek Hoogveld werd door de geroutineerde keeper, Michel Vercruysse uit de hoek geranseld. Ook een prima opgezette combinatie tussen Omar el Ghazouani en Steff van Rooijen kon net niet in een doelpunt omgezet worden, net als en solo actie van Lars Vermeulen die op volle snelheid de controle over de bal verloor en zijn inzet net naast de goal zal gaan. E.V.V. liet aanvallend niets zien en Hercules doelman, Fons Mulder had het met twee eenvoudige vangballetjes een zeer rustige eerste helft. Rust: 0-0.

Na rust een fel startend Hercules dat in de 47-ste minuut op voorsprong kwam. Een strak aangesneden prima corner van Rogier Benschop wordt van dichtbij afgerond door een attente Shanon Carmelia, 1-0. De voorsprong gaf Hercules meer vertrouwen en zorgde ervoor dat E.V.V. de defensieve stellingen wat meer zou verlaten. Kort na de goal kwam dan ook het enige gevaarlijke moment voor de Hercules goal toen E.V.V. verdediger, Manny Peters naar de aanval was gedirigeerd en uit een scrimmage in goede schiet positie de bal hoog over schoot. Verder was het Hercules dat het heft in handen had en via een mooie aanval door de ingevallen Tim Pieters de tweede goal liet aantekenen, 2-0. In de 77-ste minuut werd de eindstand bereikt toen de opgekomen Lars Vermeulen, na goed combinatiespel werd aangespeeld en het 16 – meter gebied inliep, waar hij op onnavolgbare “Zlatan”-achtige wijze 4 E.V.V. spelers en keeper, Vercruysse “het bos instuurde “en de 3-0 scoorde. Een fantastische goal!

Hercules tankte vertrouwen, heeft een brede kwalitatief goede selectie én bereid zich deze week voor op volgende week wanneer de inhaal thuiswedstrijd tegen GVV Unitas uit Gorinchem op het programma staat. Een goed voetballende ploeg waar Hercules ook weer “volle bak” zal moeten geven.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down