Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning op bezoek bij Hollandia

2 mei 2022

Op het mooie - enigszins verouderde - sportcomplex van Hollandia pal aan het Markermeer trad Hercules gisteren aan tegen de ploeg die tegen degradatie vecht. Op het hobbelige natuurgrasveld legde Hercules de Noord-Hollanders haar wil op en rol de ene na de ander aanval af. Dit leidde in de 15e minuut tot de 0-1. Uit een scrimmage scoorde de mee opgekomen verdediger, Björn van Gorkum. Kort daarna was het dezelfde speler die de bal in het strafschopgebied tegen de hand geschoten kreeg en hiermee een penalty veroorzaakte. Hollandia pakte het cadeautje gretig uit en de 1-1 was een feit.

Hercules zette weer aan maar heeft zoals de laatste weken wel vaker het vizier niet op scherp. Diverse kansrijke aanvallen smoorde in schoonheid tot de 38-ste minuut toen in twee bal contacten de bal van Pepijn Vonk via Steff van Rooijen op de in de diepte sprintende , Tim Pieters gegeven werd, oog in oog met de Hollandia keeper was een subtiel lobje goed voor de 1-2 voorsprong.

Na rust een zelfde spelbeeld met diverse kansen voor de Hercules aanvallers echter eerst in de blessuretijd was het Rogier Benschop die de 1-3 liet aantekenen. Hollandia kon daar bar weinig tegenover stellen en zal toch voor degradatie moeten vrezen.

Hercules kan zich deze week opmaken voor twee thuiswedstrijden en vertrekt vanuit een 4e plaats met zicht op een hogere klassering én wellicht een nacompetitie toetje. Kortom, er valt dus zeker nog voor een prijs te spelen. Komende zondag komt Blauw Geel’38 op bezoek en de week daarop is Groene Ster de tegenstander, bepaald geen eenvoudig te overwinnen tegenstanders maar dat zullen zij ook over Hercules zeggen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down