Agenda

Hercules boekt verdiende overwinning

4 april 2022

Hercules boekte zondag een verdiende zege op HSC´21 in Haaksbergen. De eerste helft zette Hercules direct druk echter HSC´21 wist zich daar voetballend heel behoorlijk onder uit te spelen. Die druk leverde de ploeg van trainer, René van der Kooij via debutant , Luciandro Andeloe wel een heel grote kans op om de score te openen echter keeper, Bob Peterman wist de inzet met de voet nog net te keren. Na 15 minuten was het dan toch raak met dank aan een communicatief misverstand tussen verdediger Mika Schrijver en keeper Peterman die ervoor zorgde dat de alerte Tyrone Fonville de bal in de goal kon tikken, 0-1. Hercules ging door de voorsprong wat makkelijker voetballen ook al had het geluk dat een inzet van aanvaller, Stef Ottink hoog over het doel van de weer prima keepende Pepijn Vonk verdween. Hercules was de bovenliggende de partij zonder heel goed te spelen en kreeg diverse mogelijkheden de score op te voeren. Kort voor rust hielp de HSC’21 defensie weer even mee door niet adequaat ingrijpen was het de snelle Lars Vermeulen die de bal oppikte en alleen op de keeper geen fout maakte, 0-2 en meteen rust.

De tweede helft tikte Hercules de wedstrijd zonder al te veel problemen uit. HSC’21 had nog een kop kans nadat de bal door Hercules te gemakzuchtig werd gespeeld echter Pepijn Vonk was de situatie de baas. In de 69-ste minuut werd de wedstrijd helemaal op slot gegooid toen invaller, Tim Pieters de diepte in gestuurd werd en geen fout maakte, 0-3.

Met nog iets meer zorgvuldigheid in de passing had een hogere score bereikt kunnen worden maar Hercules spaarde de krachten en wisselde 5 x door , immers woensdag wacht al weer de volgende wedstrijd. Het is dan JOS/WGM dat naar Utrecht komt en met hun ervaren ploeg een geslepen en geduchte tegenstander is.

De wedstrijd op sportpark Voordorp begint woensdagavond om 20.15 uur.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down