Agenda

Hercules boekt minimale maar verdiende zege op Blauw Geel 38 / JUMBO

17 maart 2022

Hercules speelde woensdagavond een uitduel in Veghel tegen Blauw Geel 38.
Dit duel stond vastgesteld voor zondag 6 maart maar werd destijds afgelast vanwege Coronabesmettingen bij de gastheer uit Veghel. Hercules begon het duel op het kunstgrasveld in Veghel prima. Het had de grip over de wedstrijd en kreeg binnen enkele minuten een goede schietkans via Rogier Benschop.
Helaas verdween zijn schot net naast het Veghelse doel. Enkele minuten later zien we de thuisclub voor het eerst gevaarlijk worden maar de sterk spelende Pepijn Vonk kon eenvoudig redding brengen. Na ruim 15 minuten spelen is het Hercules dat op voorsprong komt. Rogier Benschop straft een fout in de defensie van Blauw Geel 38 genadeloos af
en laat de doelman kansloos. Hercules op een prettige en in die fase verdiende voorsprong. In het vervolg van de eerste helft zien we een Hercules dat de wedstrijd controleert zonder tot hele grote kansen te komen. Het dichtstbij een treffer van was Steff van Rooijen maar zijn inzet verdween net voor Hercules langs de verkeerde kant van de paal.
Kort voor rust komt Hercules goed weg. Simpel balverlies op het middenveld leidt een razendsnelle Blauw Geel counter in. Gelukkig voor Hercules wordt de bal bij de tweede paal naast geschoten.

In de tweede helft starten beide teams ongewijzigd en is het wederom Hercules dat sterk begint. Via Oussama Lahri krijgt het een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen maar zijn inzet mist de juiste richting en gaat naast het doel. Naarmate de wedstrijd vordert zien we een aanvallender Blauw Geel dat opzoek gaat naar de gelijkmaker.
Dit levert een aantal gevaarlijke momenten op voor het Hercules doel. Gelukkig voor Hercules weet Pepijn Vonk een aantal maal goed redding te brengen. Aan de andere kant krijgt Hercules voldoende mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. De ingevallen Tim Pieters mist vrij voor de doelman en enkele minuten later
verdwijnt een inzet van Steff van Rooijen op de lat. In de absolute slotfase krijgt Blauw Geel nog een tweetal hoekschoppen die tot geen gevaar leiden. Hercules kan het duel uitspelen en na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Kevin Puts kan Hercules 3 belangrijke punten bijschrijven.

De wedstrijden in de 3e divisie volgen elkaar in rap tempo op, komende zondag wacht de volgende wedstrijd.
Hercules speelt dan wederom een uitduel, ditmaal in Oostzaan tegen koploper OFC.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down