Agenda

HB 16 februari: geen vuurwerk, wel inhoud

24 februari 2023

TIP VOORAF: Als je actuele verslagen op de site wilt hebben, is het niet verstandig om een week met buikgriep in bed te gaan liggen.

Niet iedere wedstrijd is even spannend natuurlijk. Als je er dan toch een verslag van moet schrijven, kun je altijd terugvallen op een hele reeks bekende (voetbal-)clichés. Nu ik op me genomen heb om van elke HB-vergadering kort verslag te doen, doet dat een heel ander appèl. Want in zo'n vergadering gaat het niet om scoren of mooie aanvallen, maar staan inhoud en overleg centraal zodat we in gezamenlijkheid verder kunnen bouwen aan de vereniging. En die zaken waren gelukkig meer dan voldoende voorhanden vorige week donderdag in de bestuurskamer. Wel was er een aantal afmeldingen (werk en gezondheid stonden aanwezigheid in de weg) maar dat weerhield de rest er niet van om een flinke gedachtewisseling te houden over de toekomst en de vormgeving van het vrijwilligersbeleid. Iedereen onderkent de noodzaak hiervan en alle afdelingen proberen daar hun eigen weg in te vinden. Daarom zou het goed zijn om hierin enige stroomlijning aan te brengen. Bijvoorbeeld door een up to date vrijwilligersbestand te maken. Duidelijk is dat het een zaak is van de lange adem, van volhouden en blijven proberen, maar we constateerden ook hoe belangrijk het is om mensen voor je te behouden, bijvoorbeeld door ze veel en vaak waardering te laten voelen voor hun inspanningen. En vooral uit te stralen hoe leuk het is om dit werk te mogen doen. We gaan dus verder nadenken hierover met als voornaam aandachtspunt de werving. Wat dan weer een bruggetje is naar een ander agendapunt, namelijk het opstellen van een welkomsbrief die de nieuwe leden standaard moeten gaan krijgen. Hierin wordt de oproep om bij te dragen aan de vereniging zeker meegenomen.

Uiteraard kwam ook het complex weer ter sprake. Het afscheid van Voordorp Fitness is nu echt ophanden, dus de verbouwing met alles wat daaraan vastzit kan gaan starten. Hierover zijn nog wel wat noten te kraken maar het is goed dat het zover is.

Een ander vast punt gaat worden dat we alvast vooruitblikken naar belangrijke en leuke evenementen die er de komende tijd te verwachten zijn. Zowel op de velden als in het randgebeuren. Hierbij wil ik op langere termijn alvast noemen: het grote internationale goalballtoernooi wat in juni gaat plaatsvinden. Maar voor alle Herculanen is ook van belang dat we een oude traditie nieuw leven in gaan blazen. Op vrijdag 21 april staat het Oudejaarsfeest op de rol. Om te vieren dat de vereniging weer een jaar ouder is geworden, organiseren we die avond een mooi feestje zodat we om 0.00u sharp de komst van het nieuwe verenigingsjaar kunnen vieren. Dus: Save the date en blokkeer deze dag in je agenda. Nadere invulling volgt. Overigens is de avond ervoor gereserveerd voor het jaarlijkse diner met de erevoorzitter, de ereleden en de leden van verdienste, gezamenlijk met de besturen van de club en van de stichting.

Ik mag natuurlijk vooral niet vergeten om ook het mooie nieuws te vermelden dat het eerste team van de badmintonafdeling kampioen is geworden waardoor zij promoveren naar een hogere divisie.

De avond werd volgemaakt met een aantal kleinere, lopende zaken (o.a.: boomstammen voor de parkeerchaos, camera om te kunnen lifestreamen, beleid horecacommissie) Al met al een vruchtbaar samenzijn waarbij er nog voldoende werk aan de winkel blijft. Met speciale dank aan Jasper voor zijn inbreng in de vrijwilligersdiscussie.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down