Agenda

Extra maatregelen op de gedeeltelijke lockdown, wat betekent dat voor Hercules

4 november 2020

Dinsdag, 3 november 2020 maakte de regering extra maatregelen bekend om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Deze maatregelen komen bovenop de gedeeltelijke lockdown die al van kracht was.

Hieronder de maatregelen, die voor de sport van belang zijn en daarbij verwijzen we naar de tekst van de rijksoverheid die op 3 november is gepubliceerd.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Uitgezonderd zijn:
    • Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
    • Voetballers (inclusief overig personeel in 'bubbel') van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Groepslessen zijn verboden.
  • Geen publiek bij sport.

Deze maatregelen gaan in op 4 november 2020 om 22:00 uur. In principe zullen deze extra maatregelen twee weken (tot 18 november 2020) duren, daarna keren we weer terug naar de regels van 14 oktober 2020.

Bovenstaande maatregelen hebben verschillend effect op de sporten binnen de vereniging. Voor de ene sport afdeling zijn er meer of minder mogelijkheden dan de andere. De afdelingen zullen hun leden op de hoogte brengen, wat nu nog wel kan en wat niet. Houd de berichtgeving dus goed in de gaten.

De extra maatregelen hebben geen beperkende consequenties voor de jeugd t/m 17 jaar. Voor hen geldt geen maximale groepsgrootte. Alle jeugd programma's  kunnen dus gewoon door blijven gaan.

Wij hopen dat deze extra maatregelen zullen bijdragen in de strijd tegen dit virus. Hoe vervelend en pijnlijk dat ook is, maar een gezonde leefomgeving is voor ons allen van groot belang.

Mocht je nog vragen hebben stel deze dan bij voorkeur eerst bij je afdeling, wedstrijdleider of trainer.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down