Agenda

Drukbezochte nieuwjaarsborrel leidt het nieuwe jaar bruisend in

8 januari 2023

Er zullen misschien (of zelfs vermoedelijk) Herculanen zijn die het jammer vinden dat de oude traditie van een Nieuwjaarsreceptie van het bestuur, te houden op 1 januari, dit jaar niet heeft plaatsgevonden. Maar een blik op de kolkende massa gisteren in het paviljoen leert dat de beslissing om een nieuwjaarsborrel te combineren met de (inmiddels ook traditionele maar van naam veranderde) Ironwomandag een hele goede is geweest. Want ik hoorde alom enthousiaste geluiden en volgens vele oudgedienden was het nog nooit zó druk geweest.

Dat betekende wel dat het voorzitter Fons Visser even moeite kostte om de meute stil te krijgen zodat hij zijn welkomswoord kon uitspreken waarin hij een korte vooruitblik deed en hij (al parafraserend op John F Kennedy) alle leden opriep om na te gaan of ze (nog) meer voor de vereniging kunnen betekenen het komend jaar, in het besef dat we slechts kunnen voortbestaan als velen hun beste beentje voor willen zetten en we SAMEN aan een mooie toekomst blijven werken.

Aan de enthousiaste reactie van het publiek te merken, wordt deze boodschap herkend en onderschreven. Waarna op de uit volle borst meegezongen klanken van Abba's 'Happy NewYear' met een door Emiel en zijn crew verzorgd glaasje bubbels een toast werd uitgebracht op elkaar en het nieuwe jaar!

Toen even later ook nog de uitgetrainde Zaterdag 1-selectie en de terugkerende Zondag 1-mannen (die een mooie overwinning hadden behaald in Noordwijk) zich aansloten bij het gezelschap, was de feestvreugde compleet en gonsde de kantine verder van de gesprekken, de goede wensen en de hernieuwde contacten.

Het was nog lang onrustig in Voordorp.

Al met al een geslaagd en bruisend begin van 2023.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down