Regeling afgelastingen

[update 21 januari 2013 - altijd alternatief schema bij algehele afgelasting]
 
Afgelasting voetbalvelden
Als gevolg van de veldkwaliteit, de weersomstandigheden of andere zaken kan een training of voetbalwedstrijd worden afgelast. (Het kunstgras is niet bespeelbaar indien er sneeuw op ligt, of bij strenge vorst.)
 
Welke afgelastingen zijn er? Er zijn drie soorten afgelastingen:
- Algehele afgelasting
- Gedeeltelijke afgelasting
- Andere afgelastingen
 
Bij een algehele of gedeeltelijke afgelasting op een gewone competitie zaterdag geldt een alternatief schema.  
 
Algehele afgelasting
Bij een algehele afgelasting heeft de KNVB voor het district waarin wij spelen (west 1) bepaald dat er niet gevoetbald kan worden. Een algehele afgelasting wordt bekend gemaakt op vrijdag 18.00 uur op de Nederlandse televisiezenders op teletekst pagina 603.
 
Voor uitleg over A en B-categorie, klik hier.
  
Gedeeltelijke afgelasting
Zaterdag om 7:45 uur worden de velden gekeurd. Dit kan leiden tot het afkeuren van een of meer velden voor de gehele of een gedeelte van de dag. Soms volgt er een herkeuring om 11:00 of 12:00 uur. Op afgekeurde velden mag niet worden gespeeld of getraind. Op andere dagen wordt het veld gekeurd door onze terreinbaas.
 
Het veldvoetbalbestuur en de wedstrijdprogrammamaker bepaalt op basis van het wedstrijdprogramma welke wedstrijden wel en niet doorgaan. Hierbij hebben competitie­wedstrijden (en dan eerst A-categorie) en bekerwedstrijden voorrang.
 
Bij het afgelasten van wedstrijden belt de Commissie van Ontvangst (CvO) onze gasten dat het niet doorgaat. Hercules teamleiders die vermoeden dat er een afgelasting van hun uit of thuiswedstrijd is, bellen de CvO (2717091) of het sportpark waar ze moeten spelen (zie KNVB site) en geven het resultaat door aan hun spelers.
 
Het kan dus voorkomen dat je voor niks naar een wedstrijd toegaat. Als we het aan kunnen, bellen we bij tijdkritische zaken de teamleider op zijn GSM. Indien een wedstrijd is afgelast bestaat de mogelijkheid om te oefenen in de zaal, zie zaalprogramma.
  
Andere afgelastingen
Er kunnen andere redenen zijn om wedstrijden af te gelasten. Persoonlijke of andere omstandigheden, dreiging van incidenten, beschikbaarheid kleedkamers e.d.. In deze gevallen kan het bestuur van Hercules wedstrijden afgelasten. In voorkomende gevallen is de regeling zoals bij Afkeuring Veld. Wij zullen trachten alle betrokken Hercules Teamleiders te informeren.