Afgelastingen

Informatie over algehele afgelastingen wordt op de homepage aangegeven. U kunt deze ook vinden op teletekstpagina 603; Hercules valt onder district west 1.

Afzonderlijke afgelastingen staan vermeld bij de wedstrijden in het programma.


Reden Afgelastingen

Als gevolg van de veldkwaliteit, de weersomstandigheden of andere zaken kan een training of voetbalwedstrijd worden afgelast. Het kunstgras is niet bespeelbaar indien er sneeuw op ligt, of bij strenge vorst. Er zijn drie soorten afgelastingen: algehele afgelastingen, gedeeltelijke afgelasting of andere afgelasting.

 Algehele afgelastingen worden door de KNVB besloten en gecommuniceerd. Dit is dan zichtbaar in het wedstrijdprogramma op onze website en op de voetbal.nl app maar ook op teletekstpagina 603. Hercules valt onder district west 1.

Gedeeltelijke afgelasting
Zaterdag en zondagmorgen worden de velden gekeurd. Dit kan leiden tot het afkeuren van een of meer velden voor de gehele of een gedeelte van de dag. Soms volgt er een herkeuring om 11:00 of 12:00 uur. Op afgekeurde velden mag niet worden gespeeld of getraind. Soms kan het zijn dat op vrijdag al duidelijk is dat velden zaterdag niet bespeelbaar zijn.

Het veldvoetbalbestuur en de wedstrijdsecretaris bepalen op basis van het wedstrijdprogramma welke wedstrijden wel en niet doorgaan. Hierbij hebben competitie­wedstrijden (en dan eerst A-categorie) en bekerwedstrijden voorrang vanwege de regels van de KNVB. In de planning van de wedstrijden op de velden wordt hier al rekening mee gehouden.

Er kunnen andere redenen zijn om wedstrijden af te gelasten. Persoonlijke of andere omstandigheden, dreiging van incidenten etc. In deze gevallen kan het veldvoetbalbestuur van Hercules wedstrijden afgelasten. 

Afgelastingen staan vermeld bij de wedstrijden in het programma op onze website en in de voetbal.nl app. 

Als trainingen afgelast worden, worden teams hierover geïnformeerd via de trainers of de teamleiders.