Werkwijze jeugdvoetbal 


USV Hercules is qua omvang een grote club. De club heeft als breed gedragen visie en missie dat alle spelers en speelsters zoveel mogelijk plezier beleven aan het beoefenen van de voetbalsport. Plezier dat hand in hand gaat met beter leren voetballen. De club wil technisch verzorgd en aanvallend voetbal spelen vanuit de overtuiging dat deze wijze van spelen tot het meeste spelplezier leidt. 

Dit geldt voor alle teams, van oud tot jong en van hoog tot laag, en voor jongens en meisjes. De club wil alle voetballers zo goed mogelijk begeleiden met het doel om zoveel mogelijk voetbalplezier te hebben. Wij streven er naar alle trainers en spelers, ieder op haar/zijn niveau, zo goed mogelijk te begeleiden. Op een manier dat iedereen zich thuis voelt bij de club. Met als resultaat dat spelers veel plezier aan het voetbal beleven en zich met plezier prestatief ontwikkelen en op een zo hoog mogelijk niveau kunnen spelen. 

De lat ligt daarmee hoog. Om de ambities te continueren is het van groot belang dat nog meer vrijwilligers bij Hercules zich hieraan verbinden. Gebleken is dat het niet langer mogelijk is om op een goede en werkbare wijze de verantwoordelijkheid voor het functioneren van de onder-, midden- en bovenbouw in de handen te leggen van één persoon. Vanuit het principe van een gedeelde verantwoordelijkheid zal de jeugdafdeling met ingang van het nieuwe seizoen 2018-2019 technisch worden aangestuurd door een viertal personen:

- Matthijs Blijham: coördinator onderbouw (JO8 t/m JO12)
- Erik Bosma: hoofdtrainer - aanspreekpunt voor de trainers van JO14 t/m JO15
- Robin van der Hulst: hoofdtrainer - aanspreekpunt voor de trainers van JO16 t/m JO17
- Frank Bruijnis: hoofdtrainer - aanspreekpunt voor de trainers van JO13 en JO19

Zij worden ondersteund door de Technische Commissie. Per leeftijdscategorie zal een lid van de Technische Commissie aanspreekbaar zijn voor allerlei technische zaken die in de loop van het seizoen opkomen bij de spelers en teams van die leeftijd. Deze verdeling van verantwoordelijkheden geldt zowel voor de jongensteams als voor de meisjesteams.

In samenspraak met de betreffende leeftijdscoördinator, het betreffende lid van de Technische Commissie en de hoofdtrainer zullen zij per leeftijdscategorie het team vormen dat voor die leeftijdscategorie het aanspreekpunt is. Daarnaast zal Tessa Ommen ook de Technische Commissie versterken en zal de communicatie en administratieve zaken binnen de TC oppakken.