De voetbalopleiding bij Hercules

Met plezier beter leren voetballen, daar draait het om. Bij Hercules werken veel mensen daaraan zoals de trainers en de Technische Commissie.

Je vindt ook een lijst met spelers die vanuit Hercules 'hogerop' zijn gegaan naar een betaald voetbalorganisatie.

Opleiding jeugd

De jeugdafdeling van Hercules bestaat uit zeer veel jeugdspelers. De jeugdopleiding wordt dan ook planmatig benaderd. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is de visie die is vastgelegd in het technisch jeugdbeleidsplan.

De jeugdopleiding is voor Hercules essentieel omdat de vereniging wil werken met ”eigen jeugd”. 

Dat wilzeggen:

  • Jeugdspelers opleiden om door te kunnen stromen naar de hogere seniorenteams
  • De onderbouw is de bakermat van de jeugdopleiding van Hercules: vanuit de EUFA League en Champions League en de onderbouw kunnen de spelers o.l.v. Hercules jeugdtrainers, zich verder ontwikkelen. 
  • Door de jeugdopleiding verder te ontwikkelen meer rendement te halen uit de Jeugdopleiding.
  • Alle spelers beter maken

USV Hercules wil alle jeugdspelers minimaal 2x training aanbieden vanuit Hercules jeugdtrainers en/of samen met ouders die training geven. Aan deze ouders biedt Hercules maandelijks contact momenten met de hoofdtrainers per leeftijdscategorie en biedt Hercules oefenstof aan.

Van jeugd naar senioren

De jeugdopleiding is het voorportaal richting de senioren. Hercules wil ook zoveel mogelijk jeugd laten doorstromen naar de senioren. Zowel zaterdag als zondag senioren omdat beide bij Hercules mogelijk is. 

Hier treft u per leeftijdscategorie uw aanspreekpunt aan binnen de Technische Commissie 

Wilt u meer over onze voetbal opleiding weten klik dan hier

Samenwerking FC Utrecht 

 
USV Hercules werkt al jaren op een prettige manier samen met FC Utrecht, waarbij het onderliggend doel is elkaar te versterken. Vanuit FC Utrecht met kennis vanuit een Betaald Voetbal Organisatie en van Hercules bij het scouten van jong talent.
 

Samenwerking All Sports Academy

De Hercules jeugdvoetballers trainen, spelen hun wekelijkse wedstrijden en aan het eind van het seizoen één of meerdere toernooien. Pupillen doen vaak nog mee aan evenementen als de penaltybokaal of het zaalvoetbaltoernooi dat de activiteitencommissie in de kerstvakantie organiseert.

Voor het ene kind is dit genoeg, voor het andere te weinig: die kunnen bij wijze van spreken wel de hele dag met voetbal bezig zijn en krijgen er nooit genoeg van.

Onze samenleving verandert snel: in veel gezinnen werken beide ouders, waardoor voor delen van de dag of vakanties oplossingen moeten worden gezocht om kinderen (liefst zinvol) op te vangen: opa’s en oma’s, zomerkampen, naschoolse opvang en studiebegeleiding worden ingeschakeld, de laatste twee ook in ons paviljoen.
 
Hercules speelt in op deze maatschappelijke ontwikkelingen en streeft ernaar het centrum van de wijk te worden, waar kinderen zich thuis voelen en ouders het vertrouwen hebben dat hun kind goed begeleid wordt.
 
All Sports Academy (ASA),  is een activiteit van onze Technisch Manager (team Zondag 1 en 2).  ASA ontwikkelt voetbalprogramma’s voor de jeugd die iets extra’s wil: een extra techniektraining, zomerkamp, een vakantie voetbaldag, minitoernooi etcetera. 

Het veldvoetbalbestuur van Hercules heeft besloten een samenwerking met ASA aan te gaan, om spelers en speelsters die meer willen dan Hercules kan bieden, de gelegenheid te geven op het aanbod van ASA in te schrijven. Hieraan zijn uiteraard kosten verbonden, die ouders rechtstreeks aan ASA betalen.