Zaterdag 1 is er snel klaar mee

Datum: 10 oktober 2020
Wedstrijd: Kockengen 1 - Hercules 1
Uitslag: 1 - 8
Soms denk je dat het echt niet erger meer kan. Bijvoorbeeld vorige week toen het werkelijk de hele wedstrijd regende en ik dacht dat dit wel the limit zou zijn qua nattigheid. Maar niets was minder waar want vanmiddag op het winderige en totaal open veld in Kockengen (wel eerst het tunneltje door om het te vinden en oppassen voor je hoofd) bleek dat er in anderhalf uur tijd nóg meer water naar beneden kan komen.

Gelukkig voor Hercules was de uitslag van vandaag een stuk beter dan tegen OSM, want feitelijk was de wedstrijd al na vijf minuten gespeeld. Uit zo’n beetje de eerste de beste aanval zette Luuk de bal voor en die verdween zomaar in het vijandelijke doel. Of het de keeper was die in de fout ging of dat het door een van de spelers kwam, heb ik niet waargenomen. Feit was wel dat we lekker snel op voorsprong kwamen. Prompt daarop speelde Jules een prima diepe bal die wederom bij onze goalgetter Luuk terechtkwam, die nu heel duidelijk zelf de 0-2 liet aantekenen.

Na een minuut of 20 wilde de scheidsrechter het potje nog een beetje spanning meegeven toen hij zomaar (uit het niets!) een penalty gaf aan de thuisclub. Die benutte het buitenkansje perfect want Olaf lag in de verkeerde hoek bij de prima ingeschoten bal. Spanning kwam er echter niet, want Hercules gaf even gas en daarmee werd de marge hersteld en zelfs vergroot. Eerst zette Mitch met een klein steekballetje Gerrit vrij (die zeer beheerst afrondde) en even daarna dacht hij het ook zelf wel af te kunnen. Dat bleek inderdaad het geval waarmee hij de stand op 1-4 bracht. Hiermee werd de rust bereikt.

In de warme kleedkamer werd als uitdagende doelstelling geformuleerd om ons aantal doelpunten te verdubbelen alsmede om de tegenstander van verder scoren af te houden. Dus trok men flink ten strijde, nu aangevoerd door een fanatieke Rutger die speeltijd kreeg ten koste van Luuk. Dat resulteerde in de tweede treffer voor Gerrit en daarna in verreweg de mooiste goal van de middag na een snel uitgevoerde, schitterende aanval over meerdere schijven, afgerond door Mike, die prima vrijgespeeld was door een subtiel balletje van Rutger.

De voor Maties ingevallen Bart moest helaas wel de vreemdste kaart uit zijn carrière incasseren. De scheids gaf hem wegens ‘lachen’. Dat was althans de uitleg achteraf. Waarbij het lachen hem wel vergaan was; ik heb zelden iemand zo boos gezien!

De omstandigheden werden slechter en slechter. De wissels die niet meer zouden invallen (Nabor was als derde en laatste man ingebracht voor Sander) zochten alvast de douches op (dit keer waren ze misschien zelfs blij dat ze niet hoefden te spelen) maar de rest moest de tijd uiteraard volmaken. Doorweekt of niet. En als je dan toch bezig bent, kun je ook maar beter nog wat scoren, toch? Rutger vond van wel, want na een rush bij de achterlijn zette hij hard voor en trof het ongelukkige been van een geelhemd die dus een tweede eigen doelpunt moest noteren. En in het slotakkoord zorgde Nabor met een beheerst afstandsschot voor de 1-8 eindstand.

Doelstelling gehaald, snel douchen en warm worden en met de terechte drie punten terug naar Utrecht. Met een heel wat beter gevoel dan na de zeperd van vorige week. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken richting de bekerwedstrijd van dinsdag (20.00u uit bij Lopik) en de confrontatie met het lastige Brederodes komende zaterdag (aftrap 15.00u thuis). Alhoewel ik er geen geld op durf te zetten dat deze wedstrijden nog door zullen gaan. We gaan het zien.
Frank van den Heuvel