JO19-1: Duel op de Westmaat

Datum: 27 september 2020
Wedstrijd: IJsselmeervogels JO19-1 versus Hercules JO19-1
Uitslag: 0-3
Twee weken na de klinkende overwinning op Zeeburgia stond vandaag de kraker tegen IJsselmeervogels op het spel. Waarom kraker, omdat al verschillende jaren de huidige spelers van dit team van IJsselmeervogels op de broek hebben gehad, dus de angst zat er bij sommige wel in.
 
Bij aankomst was de hoofdmacht van IJsselmeervogels bezig tegen Jong Volendam, de stand was op dat moment 0-3 en de vogels stonden dus ruim achter. Maar ik weet niet of het kwam door het blauwe tenue van Hercules, maar in de laatste minuten scoorden de vogels 4 maal en de overwinning was binnen en de punten bleven in het mooie vissersdorp.

Na een zeer duidelijke bespreking van de trainer werd er begonnen aan de avondwedstrijd, want ja we mochten om 17.30 uur starten! Na wat aanvallen over en weer was het Max met een op maat gespeelde bal op hoogte en de kleinste man van het veld, Liam, kopte hem van verre afstand in de kruising , ik moet zeggen Kees Kist zal er jaloers op geweest zijn, geweldig.

De Vogels stonden toch wel een beetje raar te kijken maar het spel ging verder. Na zeer goed verdedigen van de achterhoede met een sterke Milosz, Sven en Quinten was het Max die van verre afstand met een droog schot de keeper verraste. Zo stonden we met zeer goed voetbal opeens terecht 2 nul voor.

Geus, Jens en Arie waren heer en meester op het middenveld en hielden de linies goed gesloten en IJsselmeervogels wisten zich geen raad om daar door heen te komen en dat is wel een klasse van dit team, zoveel strijd en vechtlust om dit met elkaar en zeker voor elkaar te doen. Na weer een paar zeer goede aanvallen door Luciandro met aan zijn zijde Jappie ( Jasper heet die ,maar een ieder schijnt dit jaar onderling een andere naam te hebben, zal wel modern zijn) was het ook Max die deze mannen zeer goed bediende van ballen.

Maar het was Jens, de man die ik persoonlijk vandaag een van zijn beste wedstrijden heb zien spelen, ondanks dat hij wel eens vergeet terug uit te verdedigen, het derde doelpunt maakte. Rust 3-0 voor, een zeer luxe positie.

Maar de tweede helft ging iets anders van start dan de eerste, de tegenstander had het team even wat anders neergezet en daar had Hercules in begin moeite mee en kwamen er niet echt meer uit, maar door gegroepeerd te spelen en een paar geweldige reddingen van Stilanos waren de wisselspelers diegene die wel weer wat veranderingen in het spel brachten van Hercules.
 
Justus met zijn bekende kap-sleep bewegingen, die zeer sterk inviel en heeft laten zien waar die voor staat. Anis met zijn bekende versnellingen alleen jammer dat de bal een paar keer niet goed uitkwam, waardoor de 3 nul bleef staan.Julian, Floris en Ingmar hebben laten zien dat dit echt een team is en zijn ondanks dat ze gestart zijn als wissel, team players waardig, top.

Na het laatste fluitsignaal in de late avond werd er door de mannen van Hercules nog een klein feestje gevierd in de kleedkamer met als muziek het overwinningsnummer van IJsselmeervogels, of dat gewaardeerd is weten we niet, maar dat terzijde.We staan na vandaag gedeeld eerste en op naar volgende week DEM, en dan de week erop de kraker tegen Lisse om 15.00 uur.
Tom bedankt voor de positieve coaching vanuit de dug-out en trainers dank voor inzet en tactiek, en niet te vergeten de ouders die met velen waren gekomen.
Fijn weekend nog
FB
FB