O21: Wouter krijgt loon naar werken

Datum: 27 september 2020
Wedstrijd: Hercules-FC Dordrecht
Uitslag: 1-1
Vanaf ver zie je hem al staan. De verkeerd geparkeerde bus van FC Dordrecht. De chauffeur kon ook niet veel anders want iedereen moet nog wennen dat nu ook de tegenstanders van Hercules onder 21 zich met een professionele bus verplaatsen. In het veld deden de Schapenkoppen, de geuzennaam van de inwoners van Dordrecht, niet aan het parkeren van de bus want ze joegen Hercules op in een moordend tempo.
 
Waarom eigenlijk Schapenkoppen? Wikipedia weet raad, het voert terug naar 1866 toen twee mannen probeerden invoerrechten op vlees te ontwijken door hun schaap als mens te verkleden en op twee poten lieten lopen om zo de accijnzen te voorkomen. Toen het schaap uiteindelijk toch begon te blaten moesten ze alsnog betalen maar het verhaal vonden de inwoners zo mooi dat er nu ook een heus kunstwerk Schapenkoppen in Dordrecht is.
 
Terug naar de wedstrijd waar het moordend tempo en wat vloeiende combinaties al snel tot enkele kansen voor de jonge profs leidden en uit één van deze kansen scoorde de linksbuiten (0-1) op het randje van buitenspel, onze grens Sydney Volten die er weer onberispelijk uitzag, vond zelfs erover maar de scheids keurde hem geen blik waardig. Tja, en als er één schaap over de dam is volgen er meer gonsde het over de behoorlijk gevulde tribunes.
 
Maar hoewel het tempo hoog bleef en de spits van FC Dordrecht bijna twee meter en ook nog tamelijk behendig, draaide de wedstrijd toch wat want gaandeweg wende Hercules aan het tempo. Zo had Rochdi na een tegenstoot de 1-1 op zijn schoen, maar helaas kon de keeper met de voet redden. Na rust vreesden velen toch dat het verschil tussen zo’n 6 keer per week trainen en drie keer per week zich zou uitbetalen, maar het tegendeel bleek waar, want steeds vaker kwamen de Herculanen onder aanvoering van een weer sterke Bouzzi, die alleen af en toe een beetje Stefan de Vrij soberheid aan zijn spel moet toevoegen, op de helft van de tegenstander.
 
Spits Wouter bemoeide zich nadrukkelijker met het spel en won ook meer en meer in de lucht. Bij een fraai aangesneden corner van Mo torende Wouter niet alleen hoog boven iedereen uit maar kopte onder luid gejuich ook schitterend raak (1-1). Onder impulsen van de invallers, een weer ouderwets op rechts dravende Robin, een zwoegende Milan, een buffelende Tycho en rennende Jamie kwamen er kansen over en weer waarbij de beste was voor een andere invaller want Bas had de 2-1 op zijn hoofd maar kopte over. Als die bal nu eens op het hoofd van Wouter had gekomen dan…
Ton van Rietbergen