JO19-1: Telraam wedstrijd

Datum: 12 september 2020
Wedstrijd: Hercules -Zeeburgia
Uitslag: 10-3
Zaterdagmiddag 12 september

Na maanden thuis gezeten te hebben en alle levels van fifa uitgespeeld te hebben mocht ook de onder 19 van Hercules weer eindelijk het veld op. Daar waar we vorig seizoen nog krachtige sterkhouders binnen de gelederen hadden, was het toch even afwachten waar de nieuw aangestelde trainer Youness mee voor de dag zal komen.
 
De tweede jaars zijn bekend van vorig seizoen en aangevuld met spelers van onder 17-01 en tevens nieuwe spelers van buitenaf en ik moet je zeggen dat het een mooie groep is geworden en de trainersstaf er in een korte tijd toch wel wat moois van heeft gemaakt. Daar we vorige week de eerste wedstrijd uit speelden in Alphen aan de Rijn, de oude club van Johnnie Heitinga, met een verdiende 1-3 was het vandaag tijd voor onze vrienden uit Amsterdam Zeeburgia.

De wedstrijd begon iets later dan de geplande half drie omdat de tegenstander vijftien minuten voor aanvang startte met de warming-up.  De wedstrijd startte en zoals gewend zitten er potige en snelle jongens bij de tegenstander en het was meteen Milosz die meteen de versnelling er in moest zetten om de linksvoor bij te houden.

De eerste tien minuten zat de druk er goed op en was het Sven die zeer goed wegkwam en de scheids hem een hand boven het hoofd hield, want een kaart voor het onderuit halen van een doorgebroken speler was zeker op zijn plaats geweest, maar niks dus mochten verder. Na drie opgelegde kansen was de stand nog steeds 0-0.
 
Maar na een paar geweldige steekballen van Max lag die er toch in voor Hercules en was de ban gebroken.
De snelste man bij Zeeburgia liet zich inzakken en daar lag de oplossing voor Hercules omdat de backs nu konden opstomen, rust 5-0, ja we lezen het goed.

Tweede helft ging Hercules er vrolijk op los en de 6-0 werd snel aangetekend. Na wat gebrek aan scherpte werd de eindstand 10-03. Was dit Zeeburgia nu minder of is Hercules nu zo goed, de toeschouwer mag dit bepalen, maar na twee wedstrijden is er wel een visitekaartje afgeven en we zullen zien.

Complimenten voor alle spelers en ook de wisselspelers die er in kwamen en meteen de draai vonden.
Dus 6 punten kunnen ze ons niet meer afnemen, en de hattrick deze week van Jasper en een ontketende Milosz geeft de burger moed , dat mag vandaag wel gezegd worden, zonder iemand tekort te doen. Kaya en Dirk sterkte met herstel van een langdurige blessure en we hopen op spoedig herstel.
F.B