O21: Veertien paar rode sokken nemen punt mee

Datum: 12 september 2020
Wedstrijd: Hercules Be Quick
Uitslag: 1-1
Kosten noch moeite worden gespaard bij Hercules onder 21. Zo had de technische leiding (Nick, Sven, Henri en Wilfried) beelden te pakken gekregen van tegenstander Be Quick (Groningen). Die moesten natuurlijk op de donderdag training bekeken worden maar het illustere viertal was even vergeten dat voorzitter Fons Visser inmiddels elk plekje in het clubhuis ten gelde weet te maken.
 
Een makelaarscursus hier en yoga daar, maar plek was er niet voor de leergierige voetballers. Ook uitwijken naar de tribune was niet mogelijk omdat de nijvere voorzitter er koren coronavrij laat oefenen. Vergezeld van romantisch kaarslicht vindt daar vrijwel dagelijks een variant van beste zangers plaats. Maar gelukkig was er altijd nog Richard Bicker die een beamertje regelde en een heus scherm zodat op veld 1 toch naar de ‘vijandelijke’ patronen kon worden gekeken. Omdat men ook nog top grensrechter Sydney Volten had geregeld, leek niets een goed resultaat in de weg te staan.
 
Omdat Sydney op zijn hoogtepunt wil stoppen, en dat was het zeker, is er weer een vacature. Dus meld je aan. Vlaggen op top niveau en er staat nog een vergoeding tegenover ook. Terug naar de wedstrijd. Althans daar gingen we vanuit maar de dienstdoende scheids dacht daar anders over, want hij merkte op dat beide ploegen nagenoeg dezelfde sokken droegen. Dat ik bijna elke week wedstrijden fluit waar spelers dezelfde kleur sokken dragen, maakte geen indruk. Dus kon de wedstrijd niet worden gespeeld en zouden de gasten terug naar Groningen moeten in hun fraaie bus.
 
Kortom, bellen naar de KNVB want de Groningers weigerde met rode sokken te spelen, terwijl de gemeente toch een rode traditie heeft en ook Hercules wilde dit niet, want er waren maar 14 paar. Mitchell Zwart werd namens de KNVB op de speaker gezet en sprak het verlossende woord. De uitploeg hoort de rode sokken te dragen en ineens wisten de Groningers weer dat rood hen best goed stond. Vergeleken bij het vuurwerk voor de wedstrijd viel dat in het veld een beetje tegen.
 
Wel lag het tempo hoog en werden er veel lijf aan lijf gevechten uitgevochten maar wellicht daardoor kwam de wedstrijd niet op gang en waren de momenten voor het doel zeer schaars. Tycho brak een keer door en Milan kopte net over en ook de andere kant waren er een paar kleine kansjes. Maar bij beide ploegen gold dat er individueel wel aardige acties waren maar de eindpass zelden nauwkeurig. Het is wellicht ook het lot van spelen op dit hoge niveau waar het beperken van risico’s centraal lijkt te staan en het onbevangene uit de onder 19 weg is.
 
Na de rust veranderde het speelbeeld niet echt al had met name Milan een paar aardige acties en uit één daarvan scoorde Wouter fraai bij de eerste paal. Het cliché van de ploeg die als eerste scoort ook wint, leek op te gaan totdat gestuntel achterin waar iedereen weigerde de bal weg te trappen tot de op zich niet onverdiende 1-1 leidde. Daarna had Wouter nog een zeer grote kans op de 2-1 maar door kramp ging deze kans verloren.

Ton van Rietbergen